Burgerit

Onko tässä Suomen kallein hampurilainen? 59 euron burgeria myydään kuukaudessa yli sata, kertoo yrittäjä

Hampurilaisbuumi on kasvannut Suomessa niin suuriin mittasuhteisiin, että burgerista ollaan valmiita maksamaan poskettomaltakin kuulostavia summia. Karhunlihaa ja ankanmaksaa hampurilaisissaan käyttänyt helsinkiläinen Burgers & Wine -ravintola esitteli marraskuun alussa 59 euroa maksavan 23K Lobster -hampurilaisen.

Lehtikullalla koristellun briossisämpylän välissä on muun muassa wagyu-härkää, puolikas hummeri, Royal Baeri -kaviaaria Siperian sammesta ja mustavalkosipulimajoneesia.

Triplan kauppakeskuksessa toimivan ravintolan yrittäjä Tony Brander kuvailee, että burgerin suunnittelu lähti lapasista. Hän odotti, että sitä myytäisiin vain 5–10 kappaletta kuukaudessa. Brander sanoo kysynnän kuitenkin yllättäneen hänet totaalisesti.

”Nyt mennään yli sadan burgerin kuukausitahtia. Myynnin aloituksen ensimmäisenä tuntina tämä myytiin jo loppuun. Myös kulta loppui kesken. Saimme sitä kuitenkin Italiasta lisää. Lobster Burgeria ollaan tultu syömään ympäri Suomea, mikä on tietysti ollut yllätys”, Brander kertoo Helsingin Uutisille.

Brander sanoo, että Burgers & Wine -ravintolan ideana on tarjota hampurilaisia hieman tyylikkäämmin kuin mihin Suomessa on yleensä totuttu. Syksyllä 2020 Brander suunnitteli luksushampurilaisten konseptin laajentamista ulkomaille.

”Korona tappoi suunnitelmat kansainvälistymisestä. Nyt tahtotila olisi laajentua Suomen laajuiseksi ketjuksi.”

Lobster-burger saattaa olla kallein Suomessa tällä hetkellä myytävä hampurilainen. Esimerkiksi helsinkiläisen luksushotelli Kämpin ravintolassa myytävä 31 euron hampurilainen jää hinnan puolesta taakse. Kämp Burger sisältää kotimaista rotukarjan lihaa, chipotle-pekonimajoneesia ja cheddar-juustoa. Annoksen hintaan kuuluuvat myös ranskanperunat.

Helsingin Uutiset kertoi lokakuussa keittiömestari Sami Garamista, joka kehitteli pikaruokaketju Snackylle 199 euron hampurilaisen vuonna 2008. Myös tuossa annoksessa oli käytetty wagyu-härkää.

Garam muisteli, että kyseistä hampurilaista meni yhteensä noin 20 kappaletta.

LUE MYÖS: Suomen parhaaksi street food -keittiöksi valittiin Kusmiku – Karjalanrieska on nerokas katuruoka-annos

LUE MYÖS: Suomalaisella Barot’s-burgeriketjulla on suuret suunnitelmat

LUE MYÖS: Edullisesta artesaanipizzasta tuli Helsingissä niin iso hitti, että Pikku Napoli -konsepti laajenee

Burgers & Wine on osa Triplan kauppakeskusta, mutta sisäänkäynti on ainoastaan ulkokautta Länsi-Pasilan puoleisesta päästä. Arkistokuva. KUVA Aapo Siippainen


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi