Sarjassa alansa ammattilainen kertoo inspiraation lähteensä. Vuorossa on työyhteisövalmentaja Hanna Tähkäaho.
”Ryhdyin yrittäjäksi vuonna 2019, ehkä se oli jonkinlainen neljänkympin kriisi. Olin tehnyt pitkän palkkauran kansainvälisessä päivittäistavarakaupan palveluksessa. Jo kauppakorkeakoulussa opiskellessani minua kiinnostivat ihmisten motivointiin liittyvät asiat, mutta eihän juniorin elämänkokemus vielä antanut eväitä toisten valmentamiseen ainakaan itselleni.
Kehitän itseäni jatkuvasti eteenpäin. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä kävin ratkaisukeskeisen valmentajakoulutuksen. Turkulaisessa valmennusyritys Elämyspuussa olen valmentaja, toimitusjohtaja, markkinointijohtaja ja talousjohtaja. Teen omassa yrityksessäni lähes kaiken itse. Tärkein yhteistyökumppanini on luontoliikunnan ohjaaja Jenny Paalijärvi, jonka kanssa järjestän Mennään metsään -tiimipäiviä. Metsässä päästään keskusteluissa syvemmälle kuin pelkistetyissä neuvotteluhuoneissa.
Vapaa-aikanani rentoudun harrastamalla talvisin kylmäuintia ja ulkoilua koiran kanssa. Elämme mieheni kanssa myös kahden kouluikäisen lapsen vanhempina yrittäjäperheen ruuhkavuosia.
Työssäni pyrin tuomaan voimavaroja työyhteisöjen hektiseen arkeen. Tärkeintä on, että jokaisella työntekijällä ja työtiimillä on sellaiset työkalut, joilla he pystyvät porukalla pitämään huolta toistensa hyvinvoinnista kaikkina työpäivinä. Hyvinvoiva työyhteisö tunnistaa ja hyväksyy erilaisuuden voimavarana, joka kasvattaa myös tuloksellisuutta. Nopeasti muuttuvassa maailmassa tavoitteellisuus on kuitenkin avainasia kaikilla toimialoilla.
Nyt puhutaan paljon inhimillisyyden vallankumouksesta. Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta kun työntekijät voivat hyvin, myös bisnes voi hyvin. Työhyvinvointi ja tuloksellisuus kulkevat aina käsikkäin. Oikea työhyvinvointi on enemmän kuin liikuntaseteleitä ja tyky-päiviä pari kertaa vuodessa.”
Hanna Tähkäaho
- Työyhteisövalmentaja, Elämyspuu oy
- Pyrkii tuomaan inhimillisyyttä ja voimavaroja työyhteisöjen hektiseen arkeen
Näitä suosittelen
Podcast: Ilona Rauhala
”Psykologi Ilona Rauhalan podcasteissa puhutaan isoista inhimillisyyden asioista: paitsi itsensä johtamisesta ja itsetuntemuksesta myös häpeästä ja pelosta. Usein podcastit ovat keveää höpinää, mutta Ilona Rauhala menee syvälle inhimillisyyden ytimeen.”
Henkilö: Äiti Amma
”Äiti Amma rohkaisee jokaista etsimään tapoja, joilla voi toimia päivittäin muiden ihmisten hyväksi. Se ei aina vaadi suuria tekoja, joskus siihen riittää yksi pieni hymykin.”
Some: Linkedin Nina Rinne
”Rohkea organisaatio -kirjan kirjoittaja Nina Rinne käsittelee Linkedin-kanavallaan teemaa, josta itsekin puhun paljon. Psykologinen turvallisuus on sitä, että ihmiset uskaltavat tehdä parhaansa ja kokeilla jotain uutta silläkin riskillä, että jotain menee pieleen.”
LUE MYÖS: Tutkassa Anna-Kaisa Vaarno: Mikä on pitänyt tapahtumaosaajan 20 vuotta samassa työpaikassa?
LUE MYÖS: Tutkassa promoottori Timo Isomäki: ”Ohjelmisto tekee onnistuneen festarin”