Festarit

Tutkassa promoottori Timo Isomäki: ”Ohjelmisto tekee onnistuneen festarin”

Sarjassa tapahtuma-alan ammattilainen kertoo inspiraationsa lähteistä. Timo Isomäki on Extra Large Musicin promoottori.

Aloitin urani Seinäjoella Provinssirockissa kesällä 1987. Olin silloin 19-vuotias ja leirintäalueen lavan stage manager. Hakeuduin haaveideni alalle eli musiikkibisnekseen tapahtumajärjestäjäksi, koska en ole itse soittotaitoinen.

Onnistuneen festivaalin tärkein asia on ohjelmisto, mutta paljon ratkaisee myös tapahtuman sijainti kulkuyhteyksineen. Paitsi että yleisön pitää viihtyä, heillä on oltava myös turvallista.

Olen ollut satojen eri festivaalien promoottori. Kesällä 2022 yritykseni järjesti vain kaksi omaa festivaalia Jämsän Himoksella. Lisäksi Warner Music Finland palkkasi minut Pesis Stadion Live -kiertueensa promoottoriksi, ja se vei minua ympäri Suomea.

Toivoin keväällä, että kesästä 2022 tulisi kaikkien aikojen tapahtumakesä, vaikka synkkiä varjoja onkin ollut ilmassa. Koronaa ei ole kokonaan voitettu vieläkään. Myös Ukrainan sodan kaltaiset kriisit maailmalla vaikuttivat ja vaikuttavat aina tapahtumien kysyntään ihan paikallistasolla Suomessakin. Jouduimme nyt miettimään asioita laajemmassa perspektiivissä kuin pelkän lipunmyynnin kannalta.

Asun ja pidän toimistoa Tampereella, mutta promoottorina olen itse läsnä kaikissa järjestämissäni tapahtumissa. Tänä päivänä viranomaiset ovat entistä tarkempia tapahtumien suhteen. Haasteellista on sekin, että eri kunnissa lupaprosessit eivät ole samanlaisia.

Vastapainona työlle olen jo yli 30 vuotta harrastanut moottoripyöräilyä. Perheeseeni kuuluu avovaimo, ja myös rauhoittumisesta kesämökillä on tullut minulle yhä tärkeämpää.”

Timo Isomäki, promoottori, Extra Large Music Oy

LUE MYÖS: Tutkassa Tuska-festivaalin tuottaja Niklas Nuppola: Hienointa on, kun uuden artistin esiintyminen varmistuu

LUE MYÖS: Tutkassa Anna-Kaisa Vaarno: Mikä on pitänyt tapahtumaosaajan 20 vuotta samassa työpaikassa?


Näitä suosittelen

Kirja

The Dirt – Törkytehdas. En kuuntele podcasteja enkä ole kuunnellut yhtään äänikirjaakaan. Tekstejä haluan mieluummin lukea kuin kuunnella. Voin suositella kaikille yhden suosikkibändini Mötley Crüen tarinan kertovaa kirjaa The Dirt – Törkytehdas.

Henkilö

Jorma Ollila. Nokian entinen johtaja Jorma Ollila on itseni tavoin lähtöisin Etelä-Pohjanmaalta. Nuoruudessani Nokian kommunikaattori kädessä seurasin ihaillen, kuinka hän nosti pienen Nokian kansainväliseksi menestystarinaksi. Kunnioitan myös Antti Einiön ja Risto­ Juvosen kaltaisia konkareita, jotka pioneereina aloittivat maailmantähtien tuomisen Suomeen.

Some

YouTube & leffatrailerit. En ole kovin aktiivinen sosiaalisen median kuluttaja. Minulla on Instagram-kanava, mutta sitä en käytä juuri koskaan. Facebookissakin seuraan lähinnä vain tapahtuma-alan toimijoiden päivityksiä. Säännöllisimmin seuraan YouTubeen tulevia uutuuselokuvien trailereita: niiden pohjalta on helppo päättää, mitä leffaa menen katsomaan teatteriin.


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento