Bocuse d'Or

Suomen seuraava Bocuse d’Or -edustaja on Johan Kurkela, Mikko Pakola tai Niko Tähti

Suomen Bocuse d’Or -kilpailupaikasta taistelevat huippukokit Johan Kurkela, Mikko Pakola ja Niko Tähti. Karsintakilpailu järjestetään Turussa 28.5.2025.

Arvostetun kokkikilpailun finaali järjestetään Ranskan Lyonissa vuonna 2027 ja Euroopan-karsinta vuonna 2026.

Jokainen maa saa lähettää kilpailuun yhden edustajan tiimeineen. Kilpailuun valittava Suomen edustaja harjoittelee täysipäiväisesti noin vuoden ajan.

Johan Kurkela on kokenut keittiömestari, joka on työskennellyt muun muassa ravintola Olossa ja Grönissä. Hän on aiemmin edustanut Suomea Bocuse d’Or -kilpailuissa assistenttina (2018–2019) ja edustajana (2021–2023).

Mikko Pakola toimii keittiömestarina Ravintola Brasassa. Aikaisemmin hän on työskennellyt myös Smörissä sekä muissa arvostetuissa ravintoloissa. Pakola on edustanut Suomea myös kokkimaajoukkueessa vuosina 2013–2020. Hän karsi Bocuse-paikasta myös syksyllä 2023 – valmentajanaan muuan Johan Kurkela.

Niko Tähti työskentelee keittiömestarina ravintola Savoyssa. Hän on kartuttanut kokemusta Michelin-tähtiravintoloissa ja osallistunut alan kilpailuihin uransa aikana.

Suomen-karsinnassa kokit valmistavat kaksi annosta, joista toinen tarjoillaan ensin vadilta ja annostellaan sitten lautasille.

Kasvisannoksen pääraaka-aineet ovat valkoparsa ja huhtasieni. Annoksen pääelementin tulee koostua näistä aineksista ja sen lisäksi tulee valmistaa kaksi lisäkettä ja kastike. Muita eläinperäisiä proteiineja kuin kananmunia ja maitoa ei saa käyttää. Annos tarjoillaan lämpimänä ja sen valmistusaika on neljä tuntia ja 50 minuuttia.

Liha-annoksessa pääraaka-aineina ovat viiriäinen ja viiriäisenmuna. Viiriäiset tulee valmistaa ja esitellä kokonaisina, ja viiriäisen munan tulee olla tunnistettavassa muodossa.  Lisäksi annoksen tulee sisältää yksi emulsiokastike. Ankanmaksa ja tryffeli ovat kiellettyjä, muut raaka-aineet vapaavalintaisia. Lihan valmistusaika on viisi tuntia 30 minuuttia, ja vadilta lautasille annosteluun on varattu viisi minuuttia.

Bocuse d’Orin Suomen-karsinta järjestetään yhteisenä tapahtumakokonaisuutena Vuoden kokki ja Vuoden tarjoilija -semifinaalien kanssa 27.–28.5. Turun Logomossa.

Lue myös: Miten Suomi menestyisi ja saisi kaiken irti kokkikilpailuista? Hidasteena on pari ongelmaa, sanovat alan huiput

Juttua muokattu 24.3. klo 10.08. Lisätty tieto siitä, että myös Niko Tähti työskentelee keittiömestarina.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi