Ravintolat

Helsingin perinteikäs saksalaistyylinen Zinnkeller-ravintola siirtyy isältä tyttärelle

Wolfgang Wiegand luovutti ravintolan avaimet tyttärelleen Ninalle kellarissa, joka avattiin taas yleisölle. KUVA Zinnkeller

Helsinkiläisessä ravintola Zinnkellerissä on tapahtumassa sukupolvenvaihdos isältä tyttärelle, kun sen omistus siirtyy 78-vuotiaalta Wolfgang Wiegandilta ravintolaa uudistavalle Nina Wiegandille, 51.

Wolfgang Wiegand saapui Suomeen 1971 ja perusti Zinnkellerin Kruununhaan kaupunginosaan vuonna 1980. Yrittäjä pitää sitä omalla alallaan yhtenä pääkaupungin vanhimmista perheyrityksistä.

Nina Wiegand osallistui ravintolan töihin jo koululaisena. Ensimmäisenä uudistuksena hän avaa uudelleen käyttöön ravintolan viini- ja olutkellarin. Vanha halko- ja hiilikellari yhdistettiin ravintolaan vuonna 1997. Viime vuosien ajan kellari on ollut käytössä lähinnä pienten ryhmien yksityistilaisuuksissa ja tarvittaessa ravintolan lisätilana vilkkaimpina päivinä ja iltoina.

Tarjolla on saksalaisten viinien ja oluiden lisäksi oluttupaan sopivaa saksalaista pikkupurtavaa kuten Obatzdaa Brezelin kera, Thüringer Bratwurstia ja Leberkäseä.

Lisäksi kellarin valikoimasta löytyy Suomessa harvinaisempia saksalaisia snapseja ja liköörejä kuten Obstler, Williams Birne ja Haselnus Likör.

Lähde: Helsingin Uutiset

LUE MYÖS: Helsingin halvin artesaanipizza! Uusi ravintola kokeilee rohkeaa hintakilpailua: ”Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö”

LUE MYÖS: Uusi ravintola vie sadan vuoden takaiseen Helsinkiin – tällainen on Sekel

Nina Wiegand on vuonna 1980 perustetun Zinnkellerin ravintoloitsija nyt toisessa polvessa. KUVA Zinnkeller
Zinnkellerin makkaralautanen koostuu aidoista saksalaisista makkaroista, Leberkäsestä ja hapankaalista. KUVA Zinnkeller


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi