-
Oskar Kotka
Keittiömestari, Ravintola Vår, Porvoo
Oskar Kotkalle on kunnia saada olla mukana luomassa ihmisille elämyksiä. Kotka vastaa Vårin keittiön arjesta, henkilöstön asioista ja kouluttamisesta. Osakkaana hän kantaa vastuuta myös taloudellisesta kannattavuudesta. Työn monipuolisuus innostaa ja motivoi häntä joka päivä. Tilanteiden ratkominen ja selvittäminen onkin yksi hänen vahvuuksistaan. Vårin kehittäminen on hänelle sydämen asia, ja sille hän pyrkii antamaan itsestään mahdollisimman paljon.
”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä ammatillinen urani ravintola-alalla on ollut jatkuvasti nousujohteista. Pitkät työpäivät ovat vaatineet paljon uhrauksia, mutta ne ovat tuottaneet sitäkin enemmän iloa ja intohimoa. Ravintolaurani kehitys jatkuu, ja haluan kehittyä siinä päivä päivältä paremmaksi.”
-
Jyrki Jääskeläinen
Keittiömestari, Tasavallan presidentin kanslia, Helsinki
Jyrki Jääskeläinen vastaa tasavallan presidentin yksityis- ja edustustilaisuuksien ruokatarjoiluista hoitaen niin pienet tilaisuudet kuin itsenäisyyspäivän vastaanoton. Hänen uransa pysäyttävimpiä kokemuksia ovat olleet tilaisuudet Pohjois-Koreassa sekä Japanin keisarinnan tapaaminen. Työssään hän yhdistää perinteitä ja nykyaikaisia ruokatrendejä. Tärkeintä hänelle on jatkuva kehittyminen ja uusien haasteiden ratkaiseminen.
”Olisin hyvä PRO-voittaja, sillä pitkän työhistoriani aikana ulkomailla ja tasavallan presidentin keittiömestarina minulla on ollut mahdollisuus tuoda suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi maailmalla. Luonteeltani olen joukkuepelaaja, ja sen ansiosta olen pitänyt työyhteisössä yllä hyvää henkeä, yhteistyötä ja rauhallisuutta haastavissakin tilanteissa.”
-
Veera Valtonen
Keittiöpäällikkö, BasBas Kulma, Helsinki
Yhdeksän hengen keittiötiimiä johtava Veera Valtonen suhtautuu työhönsä intohimolla ja tekemisen ilolla. Hänelle ravintolatyön ydin on ihmisten kohtaamisessa, herkuttelussa ja ravintolan tunnelman jakamisessa. Valtonen nauttii tiiminsä onnistumisista ja kokee, että ravintolatyö on äärimmäisen palkitsevaa. Hänen mukaansa työyhteisön menestys lähtee reilusta ja kannustavasta johtamisesta, ja hän haluaa toimia esikuvana tuleville ammattilaisille.
”Ansaitsisin PRO-palkinnon, sillä elän ravintola-alaa koko sydämelläni ja tuon toiminnallani positiivista energiaa yhteisöömme. Kehitän uteliaana omaa ammattitaitoani, työpaikkaani ja koko ravintola-alaa. Alamme tarvitsee moninaisia esikuvia, ja haluan murtaa vanhentuneita mielikuvia kokeista ja keittiömestareista.”