Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari 2025

  • Oskar Kotka

    Keittiömestari, Ravintola Vår, Porvoo

    Oskar Kotkalle on kunnia saada olla mukana luomassa ihmisille elämyksiä. Kotka vastaa Vårin keittiön arjesta, henkilöstön asioista ja kouluttamisesta. Osakkaana hän kantaa vastuuta myös taloudellisesta kannattavuudesta. Työn monipuolisuus innostaa ja motivoi häntä joka päivä. Tilanteiden ratkominen ja selvittäminen onkin yksi hänen vahvuuksistaan. Vårin kehittäminen on hänelle sydämen asia, ja sille hän pyrkii antamaan itsestään mahdollisimman paljon.

    ”Sopisin PRO-voittajaksi, sillä ammatillinen urani ravintola-alalla on ollut jatkuvasti nousujohteista. Pitkät työpäivät ovat vaatineet paljon uhrauksia, mutta ne ovat tuottaneet sitäkin enemmän iloa ja intohimoa. Ravintolaurani kehitys jatkuu, ja haluan kehittyä siinä päivä päivältä paremmaksi.”

    Kannusta finalistia >
  • Jyrki Jääskeläinen

    Keittiömestari, Tasavallan presidentin kanslia, Helsinki

    Jyrki Jääskeläinen vastaa tasavallan presidentin yksityis- ja edustustilaisuuksien ruokatarjoiluista hoitaen niin pienet tilaisuudet kuin itsenäisyyspäivän vastaanoton. Hänen uransa pysäyttävimpiä kokemuksia ovat olleet tilaisuudet Pohjois-Koreassa sekä Japanin keisarinnan tapaaminen. Työssään hän yhdistää perinteitä ja nykyaikaisia ruokatrendejä. Tärkeintä hänelle on jatkuva kehittyminen ja uusien haasteiden ratkaiseminen.

    ”Olisin hyvä PRO-voittaja, sillä pitkän työhistoriani aikana ulkomailla ja tasavallan presidentin keittiömestarina minulla on ollut mahdollisuus tuoda suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi maailmalla. Luonteeltani olen joukkuepelaaja, ja sen ansiosta olen pitänyt työyhteisössä yllä hyvää henkeä, yhteistyötä ja rauhallisuutta haastavissakin tilanteissa.”

    Kannusta finalistia >
  • Veera Valtonen

    Keittiöpäällikkö, BasBas Kulma, Helsinki

    Yhdeksän hengen keittiötiimiä johtava Veera Valtonen suhtautuu työhönsä intohimolla ja tekemisen ilolla. Hänelle ravintolatyön ydin on ihmisten kohtaamisessa, herkuttelussa ja ravintolan tunnelman jakamisessa. Valtonen nauttii tiiminsä onnistumisista ja kokee, että ravintolatyö on äärimmäisen palkitsevaa. Hänen mukaansa työyhteisön menestys lähtee reilusta ja kannustavasta johtamisesta, ja hän haluaa toimia esikuvana tuleville ammattilaisille.

    ”Ansaitsisin PRO-palkinnon, sillä elän ravintola-alaa koko sydämelläni ja tuon toiminnallani positiivista energiaa yhteisöömme. Kehitän uteliaana omaa ammattitaitoani, työpaikkaani ja koko ravintola-alaa. Alamme tarvitsee moninaisia esikuvia, ja haluan murtaa vanhentuneita mielikuvia kokeista ja keittiömestareista.”

    Kannusta finalistia >

Jaa tämä artikkeli

Kaikki finalistit

TILAA LEHTI

Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker