Kilpailu kehittää, ja aina on niitä, jotka haluavat olla parhaita siinä, mitä tekevät. PRO-palkinnot nostavat esiin suomalaisten keittiöiden ja ravintola-alan osaajat.
Ammattiylpeys ja pyrkimys parempaan suoritukseen vievät alaa eteenpäin. Missiomme on lisätä alan arvostusta ja tuoda parrasvaloihin parhaita ammattilaisia: suurkeittiöiden virtuooseja, ravintoloiden monitaitureita, uuden kehittäjiä, yrittäjiä, konkareita ja tulokkaita.
Ehdokkaat PRO-palkintojen saajiksi valitaan kansanäänestyksellä. PRO-palkinnon saajia voivat ehdottaa kaikki: työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esihenkilöt ja asiakkaat. Lopullisen voittajan valitsee meritoitunut horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Myös median edustajat valitsevat oman voittajansa.
PRO-kilpailu huipentuu vuosittain upeaan, juhlalliseen PRO-gaalaan. Gaalassa niin finalistit kuin yhteistyökumppanit pääsevät verkostoitumaan muiden alan ihmisten kanssa.
PRO-finalistien ehdottaminen on päättynyt! Julkaisemme finalistit 20.11.2024
PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003. Alusta saakka on palkittu ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari, ravintolan kokki, baarimestari ja yrittäjä. Uudempia sarjoja ovat Vastuullisuus, Innovaatio ja Tulokas. Sarjoja uudistetaan aika ajoin.
PRO-palkinnoista vastaa yli puoli vuosisataa horeca-alan omana mediana ilmestynyt Aromi-lehti, jota kustantaa Kamua Helsinki. Kamua Helsinki kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen. PRO-kilpailun kumppanit ovat avainasemassa kilpailun ja gaalan toteutumisessa ja alan arvostuksen nostamisessa.
PRO-palkintoja ovat saaneet vuosien varrella monet tutut, pitkään alalla vaikuttaneet nimet. Katso kaikki voittajat vuosien varrelta.