Jo vuodesta 2003

Kilpailu kehittää, ja aina on niitä, jotka haluavat olla parhaita siinä, mitä tekevät. PRO-palkinnot nostavat esiin suomalaisten keittiöiden ja ravintola-alan osaajat.

Ammattiylpeys ja pyrkimys parempaan suoritukseen vievät alaa eteenpäin. Missiomme on lisätä alan arvostusta ja tuoda parrasvaloihin parhaita ammattilaisia: suurkeittiöiden virtuooseja, ravintoloiden monitaitureita, uuden kehittäjiä, yrittäjiä, konkareita ja tulokkaita.

Ehdokkaat PRO-palkintojen saajiksi valitaan kansanäänestyksellä. PRO-palkinnon saajia voivat ehdottaa kaikki: työkaverit, tuttavat, yhteistyökumppanit, esihenkilöt ja asiakkaat. Lopullisen voittajan valitsee meritoitunut horeca-alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. Myös median edustajat valitsevat oman voittajansa.

PRO-kilpailu huipentuu vuosittain upeaan, juhlalliseen PRO-gaalaan. Gaalassa niin finalistit kuin yhteistyökumppanit pääsevät verkostoitumaan muiden alan ihmisten kanssa.

27.8.2025

Ehdottaminen
alkaa

Kuka on pro?
Ehdota timanttista
tekijää palkinnon
saajaksi.

29.9.2025

Ehdottaminen
päättyy

Ehdokkaat ja
perustelut
pääsevät esiraadin
syyniin.

26.11.2025

Finalistit
julki

Kommentoi ja
kannusta
suosikkiasi kohti
voittoa 9.12. asti

28.1.2026

Tuomaristo
kokoontuu

Tuomarit
tekevät
päätökset
voittajista.

29.1.2026

Palkintojenjako
PRO-gaalassa

Voittajia
juhlitaan
PRO-gaalassa.

PRO-palkintoja on jaettu vuodesta 2003. Alusta saakka on palkittu ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan keittiöpäällikkö tai -mestari, ravintolan kokki, baarimestari ja yrittäjä. Uudempia sarjoja ovat Vastuullisuus, Innovaatio ja Tulokas. Sarjoja uudistetaan aika ajoin.

PRO-palkinnoista vastaa yli puoli vuosisataa horeca-alan omana mediana ilmestynyt Aromi-lehti, jota kustantaa Kamua Helsinki. Kamua Helsinki kuuluu Mediakonserni Keskisuomalaiseen. PRO-kilpailun kumppanit ovat avainasemassa kilpailun ja gaalan toteutumisessa ja alan arvostuksen nostamisessa.

PRO-palkintoja ovat saaneet vuosien varrella monet tutut, pitkään alalla vaikuttaneet nimet. Katso kaikki voittajat vuosien varrelta.

Jaa tämä artikkeli

Osallistu >

Pääkumppanit




Kummikumppanit



TILAA LEHTI

Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker