Kesäravintolat

Jaajo Linnomaa pitää Superterassia menestyksenä sateisesta kesästä huolimatta

Päivi Vartiainen tuli lastensa Peetun ja Sannin kanssa keskiviikkona Superterassille syömään hampurilaiset ja ranskalaiset. Kolmikko piti hintoja kohtuullisina. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Hyvä niin, sillä hyviä kelejä on odotettu.

Moni myyjä sanoo samaa.

– Jos sataa, ihmiset eivät tule. Se on ihan selvä, kun ei ole kattoa pään päällä, tiivistää tunnelmia Atsipopan myyjä Vilma Gruenewaldt pääosin taivasalla olevista pöydistä ja tuoleista Helsingin Uutisille.

Isolla terassialueella on muutama aurinkovarjo.

Atsipoppa myy lohikeittoa. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Lohikeittoa myyvän Atsipopan Gruenewaldt sanoo, että reilun kahden viikon aikana annoksia on myyty 50–60 päivässä säistä riippuen. Superterassi avasi ovensa Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Atsipopan pieni annos maksaa yhdeksän euroa ja iso 12 euroa.

Herttoniemestä tuttu Treffi Pub & Bistrosta tekee Superterassilla avotulella grillattuja burgereita.

Hinnat ja yleisilme saavat kiitosta

Päivi Vartiainen, 51, kehuu Superterassin hintoja kohtuullisiksi.

– Ruoat näyttävät olevan noin 15 euron molemmin puolin. Juomat ovat ehkä noin 12 euroa, hän kertoo omista havainnoistaan.

Sanni Vartiainen, 21, sanoo terassin yleisvaikutelman olevan kiva ja siistin näköinen.

Slice Slice Baby myy pizzaslaisseja. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Keskiviikkona alkuiltapäivästä alueella on yllättävänkin rauhallista, vaikka on loma-aika ja aurinko paistaa täydeltä terältä. Pöydissä on ihmisiä, mutta ruuhkaa ei päivällä ole.

Myös lohta ja perunaa myyvän Finnjävelin edessä oli ajoittain jonoa. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Pientä jonoa kertyy erityisesti perinteistä mökkiruokaa eli lohta ja perunaa myyvän Finnjävelin, thairuokaa tarjoilevan Thai Papayan ja kreikkalaisen Le Grecin eteen.

Christos Toupe esittelee kana-souvlakia. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Superterassin yksi tämän kesän hittiruoka on kreikkalainen katuruoka. Rikhardinkadulla ravintolaa vuoden päivät pitänyt Le Grec myy kreikkalaista streetfoodia eli souvlakeja ja pitaleipää.

Punavuoressa asuva Iiris Rosenius, 24, pitää kreikkalaisesta ruoasta.

– Olen kuullut tästä ravintolasta. Tiedän että täältä saa hyvää ruokaa.

Yksi omistajista, Christos Toupe, kertoo, että reilussa kahdessa viikossa on myyty yli 4 200 annosta.

Iiris Rosenius pitää kreikkalaisesta ruoasta. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Ruoka-annosten suosio on Toupen mukaan ollut yllätys. Toisaalta ei.

– Kahden viikon aikanahan on ollut vain muutama aurinkoinen päivä, hän toteaa ja pohtii ääneen kojun suosiota.

– Tämä on sitä samaa, mitä syödään, kun mennään Kreikkaan. Ihmiset muistavat nämä maut.

Kanasouvlaki on suosituin annos. Souvlakit maksavat 14 euroa.

– Kun Jaajo kysyi mukaan, meidän oli helppo suostua, Toupe sanoo.

Linnonmaa hääri itsekin terassilla keskiviikkona. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Terassi-idean isä, Jaajo Linnonmaa, sanoo, että alkukesän huonot säät ovat toki vaikuttaneet siihen, paljonko väkeä on käynyt, mutta hän sanoo, ettei ole huolissaan taloudellisesta puolesta.

– Kahden ja puolen viikon aikana täällä on käynyt 130 000 ihmistä. Olemme olleet tosi tyytyväisiä. Tiesimme kyllä etukäteen, kun tähän leikkiin lähdimme, että päivissä on eroja. Suomen kesä on sellainen.

Tältä terassialueen pääväylällä näyttää. KUVA Sanna Jompero-Lahokoski

Lue myös: Tässä ovat Helsingin huimimmat kattoterassit 2025

Lue myös: Helsingin ravintolaterassit 2025 – vieraile näillä kesän aikana

Lue myös: Viinibaarit valtasivat Helsingin lippakioskit – käy ainakin näissä


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi