Tuomaristo 2025

PRO-tuomaristo koostuu laajasti horeca-alan osaajista.

  • Marjaana Manninen, puheenjohtaja

    Opetusneuvos, Opetushallitus

    Mitä työhöni kuuluu: Kotitalous­opetuksen ja kouluruokailun, kuluttaja-, tapa- ja ruokakasvatuksen asiantuntija.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Palkittava kukoistaa ja nauttii työstään, intohimonaan palveleminen ja omaan potentiaaliin kasvaminen.

  • Markku Ojala

    Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry. Hallituksen pj., Culinary Team of Finland. Vpj., Nordic Chef Association. Ravintoloitsija, Gastropub Mylly

    Mitä työhöni kuuluu: Suomen Keittiömestarien hallitustehtävät ja kumppanuus­suhteet. Luon Suomen kokki­maajoukkueelle parhaat mahdolliset edellytykset. Ravintolan päivittäistoiminta.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Antaa asiakkaalle ikimuistoinen kokemus yhdessä muiden työntekijöiden kanssa ja viedä alan osaamista ja tietoisuutta eteenpäin omalla persoonallisuu­dellaan. Välittää tietotaitoaan eteenpäin sekä kertoo ravintola-alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

  • Greta Grönholm

    Puheenjohtaja, FBSK ry. Yrittäjä, Loimaan seurahuone

    Mitä työhöni kuuluu: Monipuolista hotelli- ja ravintola-alan työtä. Suomen baarimestarien yhdistyksen eli FBSK:n puheenjohtajana mm. kilpailijoiden valmentamista ja tuomarointia kisoissa ulkomailla.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro on pro, monipuolinen taituri joka taitaa alansa. Hän pystyy nopeasti ja sujuvasti lukemaan tilannetta ja mukautumaan tarpeen vaatiessa.

  • Christina Suominen

    Sommelier-yhdistyksen puheenjohtaja. Yrittäjä, Sommelier Palvelu Somppa.

    Mitä työhöni kuuluu: Kaikki viiniin ja ruokaan liittyvä. Tarjoilen, koulutan, luennoin, konsultoin ja kirjoitan. Sommelier-yhdistyksen puheenjohtajana ylläpidän ja kehitän alan ammattilaisten osaamista ja olen mukana sommelier-kilpailujen organisaatioissa.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: PRO- ominaisuuksiin kuuluu arvostus ja rakkaus alaa kohtaan. Hän luo positiivista ilmapiiriä työyhteisössä auttaen ja tukien toisia. Hän ymmärtää, että monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat tarpeellisia elementtejä palvelutyössä.

  • Stefan Sjöblom

    Suomen hovimestarikillan puheenjohtaja. Bankettihovimestari, Clarion Hotel Helsinki

    Mitä työhöni kuuluu: Hovimestari­killassa vaalin ja kehitän ravintola-ammattilaisten osaamista. Työni pääpiste on isojen illallisten suunnittelu ja toteuttaminen. Osallistun jokapäiväiseen kokouspuolen asiakas­palveluun.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkein ominaisuus on rakkaus lajiin. Palkittavasta näkyy aito välittäminen omasta työstä, asiakkaista ja kollegoista.

  • Saara Alander

    Suomen Tarjoilijat-kilta ry:n puheenjohtaja. Ravintolatoimenjohtaja, Muru Ravintolat

    Mitä työhöni kuuluu: Suomen Tarjoilijoissa lisään tietoisuutta suomalaisesta palvelu­kulttuurista. Ylläpidän ja kehitän alan ammattilaisten osaamista. Muru Ravintoloilla vastaan ravintoloiden liiketoiminnasta.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Heittäytyminen, itsensä haastaminen ja likoon laittaminen jokaisena päivänä. Alamme on täynnä ikimuistoisia kohtaamisia ja elämyksiä, joita huippu-ammattilaisemme mahdollistavat.

  • Miika Kostilainen

    Toimitusjohtaja, Fazer Retail Suomi

    Mitä työhöni kuuluu: Teen töitä Fazer Cafén ja Gateaun tiimiläisten sekä asiakkaiden eteen. Rakennamme tiimini kanssa Fazerin brändiä kuluttaja­kohtaamisten kautta ja tarjoamme asiakkaillemme hetkiä, jotka jäävät mieleen.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkinnon saaja on intohimolla työhön ja asiakkaisiin suhtautuva ammattilainen, jolta me muut alalla työskentelevät voimme oppia uutta. Palkinnonsaaja jakaa omasta osaamisestaan ja tekee myös kollegoidensa päivistä entistä parempia.

  • Anna Lumme

    Liiketoimintajohtaja, Compass Group

    Mitä työhöni kuuluu: Me compassilaiset tarjoamme laadukkaita ruoka- ja monipalveluita asiakkaille yli 3000 ammattilaisen voimin eri puolilla Suomea. Palvelubrändeihimme kuuluvat mm. Food & Co ja Amica. Minulla on ilo ja ylpeys johtaa Food & Co -laumaamme..

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkeintä on, että hän tekee työtä ilolla ja koko sydämellään. Palkittavasta näkyy aidon välittämisen lisäksi myös intohimo ruoan ja palvelun tekemiseen sekä rohkea uudistaminen.

  • Aki Nikula

    Koulutusjohtaja, ravintola-ala, Perho liiketalousopisto

    Mitä työhöni kuuluu: Ravintola-alan koulutuksen suunnittelu, järjestäminen ja ruoka­tuotannon opettajien esihenkilönä toimiminen. Myös työelämä­kumppanuuksien hallinta ja kehittäminen, sidosryhmä- ja ennakointityö, sekä opiskelijoiden työllistymisen varmistaminen ja aktiivinen vetovoimatyö.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Laaja ja monipuolinen alan osaaminen. Hän tekee työtä isolla sydämellä. On mukana kehittämässä alan toimintoja, ja kehittää omaa osaamista koko uransa ajan. Opastaa ja opettaa tulevia ja jo alalla olevia tähtiä, ja välittää aidosti työkavereistaan. Luo hyvää mielikuvaa asiakkaille.

  • Arto Rastas

    Keittiömestari, ravintoloitsija, Periscope

    Mitä työhöni kuuluu: Omistan 13 eri ravintolaa, kaksi catering-firmaa, cocktailbaari ja Helsingin Kulinaarisen Instituutti. Kokonais­valtaisen johtamisen lisäksi työhöni kuuluu vahvasti keittiö­työskentely sekä uusien menujen suunnittelu.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Into ja kunnian­himoinen asenne alaa kohtaan. Pro-palkittu edesauttaa omalla esimerkillään alan jatkuvaa kehitystä ja mielenkiintoa.

  • Eelis Rytkönen

    Chief Impact Leader, Ylva

    Mitä työhöni kuuluu: Ylvan liiketoiminnan vastuullisuuden kehittäminen ja aktiivinen yhteis­kunnallinen keskustelu yhteistyössä ammattilaisten kanssa ravintola- ja kiinteistöaloilla. Työ konkretisoituu pyörittämis­sämme opiskelija­ravintoloissa Unicafeissa, joissa kannustamme asiakkaita terveellisiin lounas­valintoihin planeetan kantokyvyn rajoissa.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Asenne yhdistettynä yhteistyö­kykyyn.

  • Jukka Turta

    Tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut

    Mitä työhöni kuuluu: Ruokatuotteen ja -palvelun kehittäminen Lahden alueen päiväkotien, koulujen ja hyvinvointi­sektorin asiakkaille. Vastaan elintarvike­hankinnoista. Kehitän julkisia ruokapalveluita, paikallista osaamista, Päijät-Hämeen ruokamatkailua ja alan ammatillista koulutusta.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Sydämen palo alaan ja koko persoonan laittaminen vaativaan työhön. Arjen voitot syntyvät hymyllä ja sitoutumisella jokaiseen hetkeen.

  • Eero Vottonen

    Keittiömestari, Palace restaurant

    Mitä työhöni kuuluu: Työhöni kuuluu Ravintola Palacen johtaminen ja kehittäminen yhteistyössä tiimini kanssa.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Mielestäni PRO-palkitun tärkein ominaisuus on olla intohimoinen omaa työtään kohtaan ja tehdä päivittäin asiat niin hyvin kun vain pystyy. Tietenkin myös kollegoiden ja vieraiden huomioiminen päivittäin on myös tärkeä osa PRO-tekijän osaamista.

Lehdistötuomaristo 2024

  • Eeva Paljakka, puheenjohtaja

    Monimediatoimittaja, Iltalehti (Pippuri.fi)

    Mitä työhöni kuuluu: Kirjoitan Iltalehden ruokauutisia verkkoon ja painettuun lehteen. Vastaan Arjen luksus -sarjasta. Ideoin ja teen ruoka-aiheisia erikoislehtiä. Vastaan kaikista Iltalehden ruokasisällöistä yhdessä työkaverini kanssa.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkittavalla on palo. Hän innostaa ja inspiroi ihmisiä, uskoo voivansa muuttaa maailmaa.

  • Teresa Välimäki

    Yrittäjä, Avocado Republic

    Mitä työhöni kuuluu: Työskentelen elintarvike­teollisuuden, median ja ravintola-alan yritysten kanssa. Tuotekehitän ja konseptoin, teen markkinointia ja viestintää sekä ruoka-aiheisia mediasisältöjä. Olen ollut myös ravintoloitsijana.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tekee työtä ammattiylpeydellä, suurella sydämellä ja muut ihmiset huomioon ottaen. Hyvä esikuva ja roolimalli kollegoille, opiskelijoille ja asiakkaille. Hänen kanssaan kuka tahansa haluaisi työskennellä, ja hän luo hyvää työtunnelmaa.

  • Aapo Siippainen

    Toimituspäällikkö, Helsingin Uutiset

    Mitä työhöni kuuluu: Johdan Helsingin Uutisten uutistyötä. Kirjoitan ravintola-alan ilmiöistä ja vastaan ravintoloihin liittyvistä lukija­äänestyksistä. Olen työskennellyt ravinto­lakriitikkona mm. Viini-lehdessä ja Keski­suomalaisessa.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Toimia esikuvana. Hän tekee vaikuttavaa työtä, joka näkyy paitsi alan sisällä myös asiakkaiden suuntaan.

  • Petra Tuominen

    Ruokatoimittaja, MTV Uutiset

    Mitä työhöni kuuluu: Uutis­toimituksen ruoka­toimittajana seuraan ravintola-alaa aktiivisesti. Olen ollut tuomaroimassa PRO-gaalan lisäksi mm. baari­mestareiden kisoja.

    PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Se, että erottuu jollain tapaa joukosta, mutta kuitenkin omalla aidolla itsellään. Myös se ”rakkaus lajiin” täytyy jollain tavalla paistaa läpi. Jos ei ole kipinää tekemiseen, sen kyllä huomaa.

Jaa tämä artikkeli

PRO-gaala >

TILAA LEHTI

Aromi
Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

Tilaa Aromi
Evento
Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

Tilaa Evento
Shaker
Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

Tilaa Shaker