PRO-tuomaristo koostuu laajasti horeca-alan osaajista.
-
Marjaana Manninen, puheenjohtaja
Opetusneuvos, Opetushallitus
Mitä työhöni kuuluu: Kotitalousopetuksen ja kouluruokailun, kuluttaja-, tapa- ja ruokakasvatuksen asiantuntija.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Palkittava kukoistaa ja nauttii työstään, intohimonaan palveleminen ja omaan potentiaaliin kasvaminen.
-
Markku Ojala
Puheenjohtaja, Suomen Keittiömestarit ry. Hallituksen pj., Culinary Team of Finland. Vpj., Nordic Chef Association. Ravintoloitsija, Gastropub Mylly
Mitä työhöni kuuluu: Suomen Keittiömestarien hallitustehtävät ja kumppanuussuhteet. Luon Suomen kokkimaajoukkueelle parhaat mahdolliset edellytykset. Ravintolan päivittäistoiminta.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Antaa asiakkaalle ikimuistoinen kokemus yhdessä muiden työntekijöiden kanssa ja viedä alan osaamista ja tietoisuutta eteenpäin omalla persoonallisuudellaan. Välittää tietotaitoaan eteenpäin sekä kertoo ravintola-alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.
-
Greta Grönholm
Puheenjohtaja, FBSK ry. Yrittäjä, Loimaan seurahuone
Mitä työhöni kuuluu: Monipuolista hotelli- ja ravintola-alan työtä. Suomen baarimestarien yhdistyksen eli FBSK:n puheenjohtajana mm. kilpailijoiden valmentamista ja tuomarointia kisoissa ulkomailla.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro on pro, monipuolinen taituri joka taitaa alansa. Hän pystyy nopeasti ja sujuvasti lukemaan tilannetta ja mukautumaan tarpeen vaatiessa.
-
Christina Suominen
Sommelier-yhdistyksen puheenjohtaja. Yrittäjä, Sommelier Palvelu Somppa.
Mitä työhöni kuuluu: Kaikki viiniin ja ruokaan liittyvä. Tarjoilen, koulutan, luennoin, konsultoin ja kirjoitan. Sommelier-yhdistyksen puheenjohtajana ylläpidän ja kehitän alan ammattilaisten osaamista ja olen mukana sommelier-kilpailujen organisaatioissa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: PRO- ominaisuuksiin kuuluu arvostus ja rakkaus alaa kohtaan. Hän luo positiivista ilmapiiriä työyhteisössä auttaen ja tukien toisia. Hän ymmärtää, että monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat tarpeellisia elementtejä palvelutyössä.
-
Stefan Sjöblom
Suomen hovimestarikillan puheenjohtaja. Bankettihovimestari, Clarion Hotel Helsinki
Mitä työhöni kuuluu: Hovimestarikillassa vaalin ja kehitän ravintola-ammattilaisten osaamista. Työni pääpiste on isojen illallisten suunnittelu ja toteuttaminen. Osallistun jokapäiväiseen kokouspuolen asiakaspalveluun.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkein ominaisuus on rakkaus lajiin. Palkittavasta näkyy aito välittäminen omasta työstä, asiakkaista ja kollegoista.
-
Saara Alander
Suomen Tarjoilijat-kilta ry:n puheenjohtaja. Ravintolatoimenjohtaja, Muru Ravintolat
Mitä työhöni kuuluu: Suomen Tarjoilijoissa lisään tietoisuutta suomalaisesta palvelukulttuurista. Ylläpidän ja kehitän alan ammattilaisten osaamista. Muru Ravintoloilla vastaan ravintoloiden liiketoiminnasta.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Heittäytyminen, itsensä haastaminen ja likoon laittaminen jokaisena päivänä. Alamme on täynnä ikimuistoisia kohtaamisia ja elämyksiä, joita huippu-ammattilaisemme mahdollistavat.
-
Miika Kostilainen
Toimitusjohtaja, Fazer Retail Suomi
Mitä työhöni kuuluu: Teen töitä Fazer Cafén ja Gateaun tiimiläisten sekä asiakkaiden eteen. Rakennamme tiimini kanssa Fazerin brändiä kuluttajakohtaamisten kautta ja tarjoamme asiakkaillemme hetkiä, jotka jäävät mieleen.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkinnon saaja on intohimolla työhön ja asiakkaisiin suhtautuva ammattilainen, jolta me muut alalla työskentelevät voimme oppia uutta. Palkinnonsaaja jakaa omasta osaamisestaan ja tekee myös kollegoidensa päivistä entistä parempia.
-
Anna Lumme
Liiketoimintajohtaja, Compass Group
Mitä työhöni kuuluu: Me compassilaiset tarjoamme laadukkaita ruoka- ja monipalveluita asiakkaille yli 3000 ammattilaisen voimin eri puolilla Suomea. Palvelubrändeihimme kuuluvat mm. Food & Co ja Amica. Minulla on ilo ja ylpeys johtaa Food & Co -laumaamme..
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tärkeintä on, että hän tekee työtä ilolla ja koko sydämellään. Palkittavasta näkyy aidon välittämisen lisäksi myös intohimo ruoan ja palvelun tekemiseen sekä rohkea uudistaminen.
-
Aki Nikula
Koulutusjohtaja, ravintola-ala, Perho liiketalousopisto
Mitä työhöni kuuluu: Ravintola-alan koulutuksen suunnittelu, järjestäminen ja ruokatuotannon opettajien esihenkilönä toimiminen. Myös työelämäkumppanuuksien hallinta ja kehittäminen, sidosryhmä- ja ennakointityö, sekä opiskelijoiden työllistymisen varmistaminen ja aktiivinen vetovoimatyö.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Laaja ja monipuolinen alan osaaminen. Hän tekee työtä isolla sydämellä. On mukana kehittämässä alan toimintoja, ja kehittää omaa osaamista koko uransa ajan. Opastaa ja opettaa tulevia ja jo alalla olevia tähtiä, ja välittää aidosti työkavereistaan. Luo hyvää mielikuvaa asiakkaille.
-
Arto Rastas
Keittiömestari, ravintoloitsija, Periscope
Mitä työhöni kuuluu: Omistan 13 eri ravintolaa, kaksi catering-firmaa, cocktailbaari ja Helsingin Kulinaarisen Instituutti. Kokonaisvaltaisen johtamisen lisäksi työhöni kuuluu vahvasti keittiötyöskentely sekä uusien menujen suunnittelu.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Into ja kunnianhimoinen asenne alaa kohtaan. Pro-palkittu edesauttaa omalla esimerkillään alan jatkuvaa kehitystä ja mielenkiintoa.
-
Eelis Rytkönen
Chief Impact Leader, Ylva
Mitä työhöni kuuluu: Ylvan liiketoiminnan vastuullisuuden kehittäminen ja aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelu yhteistyössä ammattilaisten kanssa ravintola- ja kiinteistöaloilla. Työ konkretisoituu pyörittämissämme opiskelijaravintoloissa Unicafeissa, joissa kannustamme asiakkaita terveellisiin lounasvalintoihin planeetan kantokyvyn rajoissa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Asenne yhdistettynä yhteistyökykyyn.
-
Jukka Turta
Tuotekehityspäällikkö, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
Mitä työhöni kuuluu: Ruokatuotteen ja -palvelun kehittäminen Lahden alueen päiväkotien, koulujen ja hyvinvointisektorin asiakkaille. Vastaan elintarvikehankinnoista. Kehitän julkisia ruokapalveluita, paikallista osaamista, Päijät-Hämeen ruokamatkailua ja alan ammatillista koulutusta.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Sydämen palo alaan ja koko persoonan laittaminen vaativaan työhön. Arjen voitot syntyvät hymyllä ja sitoutumisella jokaiseen hetkeen.
-
Eero Vottonen
Keittiömestari, Palace restaurant
Mitä työhöni kuuluu: Työhöni kuuluu Ravintola Palacen johtaminen ja kehittäminen yhteistyössä tiimini kanssa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Mielestäni PRO-palkitun tärkein ominaisuus on olla intohimoinen omaa työtään kohtaan ja tehdä päivittäin asiat niin hyvin kun vain pystyy. Tietenkin myös kollegoiden ja vieraiden huomioiminen päivittäin on myös tärkeä osa PRO-tekijän osaamista.
Lehdistötuomaristo 2024
-
Eeva Paljakka, puheenjohtaja
Monimediatoimittaja, Iltalehti (Pippuri.fi)
Mitä työhöni kuuluu: Kirjoitan Iltalehden ruokauutisia verkkoon ja painettuun lehteen. Vastaan Arjen luksus -sarjasta. Ideoin ja teen ruoka-aiheisia erikoislehtiä. Vastaan kaikista Iltalehden ruokasisällöistä yhdessä työkaverini kanssa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Pro-palkittavalla on palo. Hän innostaa ja inspiroi ihmisiä, uskoo voivansa muuttaa maailmaa.
-
Teresa Välimäki
Yrittäjä, Avocado Republic
Mitä työhöni kuuluu: Työskentelen elintarviketeollisuuden, median ja ravintola-alan yritysten kanssa. Tuotekehitän ja konseptoin, teen markkinointia ja viestintää sekä ruoka-aiheisia mediasisältöjä. Olen ollut myös ravintoloitsijana.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Tekee työtä ammattiylpeydellä, suurella sydämellä ja muut ihmiset huomioon ottaen. Hyvä esikuva ja roolimalli kollegoille, opiskelijoille ja asiakkaille. Hänen kanssaan kuka tahansa haluaisi työskennellä, ja hän luo hyvää työtunnelmaa.
-
Aapo Siippainen
Toimituspäällikkö, Helsingin Uutiset
Mitä työhöni kuuluu: Johdan Helsingin Uutisten uutistyötä. Kirjoitan ravintola-alan ilmiöistä ja vastaan ravintoloihin liittyvistä lukijaäänestyksistä. Olen työskennellyt ravintolakriitikkona mm. Viini-lehdessä ja Keskisuomalaisessa.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Toimia esikuvana. Hän tekee vaikuttavaa työtä, joka näkyy paitsi alan sisällä myös asiakkaiden suuntaan.
-
Petra Tuominen
Ruokatoimittaja, MTV Uutiset
Mitä työhöni kuuluu: Uutistoimituksen ruokatoimittajana seuraan ravintola-alaa aktiivisesti. Olen ollut tuomaroimassa PRO-gaalan lisäksi mm. baarimestareiden kisoja.
PRO-palkittavan tärkein ominaisuus: Se, että erottuu jollain tapaa joukosta, mutta kuitenkin omalla aidolla itsellään. Myös se ”rakkaus lajiin” täytyy jollain tavalla paistaa läpi. Jos ei ole kipinää tekemiseen, sen kyllä huomaa.