Henri Alén isännöi Lidlin ravintolapopupia. KUVA Miia Manner

Lidl avaa Henri Alénin kanssa superhalvan ravintolan viideksi päiväksi

Menut on hinnoiteltu mukailemaan niissä käytettyjen ainesten kuluttajahintoja.

Kauppaketju Lidl avaa Helsinkiin viideksi päiväksi popup-ravintolan. jossa tarjoillaan erityisen edullisia illallisia ja lounaita.

Lidlerie-niminen popup toimii ravintola Finnjävelin tiloissa 25.–29.11.

Menut maksavat vain sen verran kuin annoksiin käytetyt tuotteet maksavat Lidlissä, ketjun tiedotteessa kerrotaan. Esimerkiksi 12,69 euron kasvismenussa on paahdettua myskikurpitsaa, verigreippiä ja burrataa, herkkutattirisottoa ja kastanjaa, savustettua mukulaselleriä, grillattua munakoisoa ja suppilovahveroita sekä Ahvenanmaan pannukakkua.

Illalliskattauksessa on vaihtoehtoina kolme eri neljän ruokalajin menua. Lounaalla kolmen ruokalajin menun voi koota itse eri annosvaihtoehdoista. Ruoka myydään ainoastaan menuina.

Menut on suunnitellut Finnjävelin omistaja Henri Alén, joka toimii myös jokaisen kattauksen pääkokkina. Alén on Lidlin yhteistyökumppani, ja hänellä on kaupassa myynnissä valmisruokien nimikkosarja.

Lidleriessä myydään menujen ohessa viinipaketteja Lidlin omista viineistä, joita ei Suomessa ole muuten saatavilla. Ravintolaan tulee myös pieni suklaapuoti.

Pöydät varattiin loppuun heti maanantaiaamuna. Ravintolaan jätetään myös walk in -paikkoja paikalle spontaanisti saapuville.

Lidl lahjoittaa ravintolasta 50 ateriaa vähävaraisille perheille yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

Lue myös: Henri Alén vei Ronn Mossin Laivakoiraan