Hävikki

Hävikkicocktail viiden suomalaisen baarin tapaan

Suomessa vietetään tällä viikolla kansainvälistä zero waste -nollahävikkiviikkoa. Viisi suomalaista baaria viidessä eri kaupungissa tarjoilee tällä viikolla hävikkicocktaileja. Juomien pohjana on käytetty Discarded Spirits -tuotteita, joissa hyödynnetään elintarviketuotannon ylijäämäraaka-aineita.

“Cocktaileissa käytetään paljon kalliita ja toisaalta nopeasti pilaantuvia raaka-aineita. Kun niitä opitaan hyödyntämään fiksummin, kuluttamisestakin tulee kokonaisuudessa järkevämpää”, Discarded Spiritsin Mika Koivula sanoo.

“Hävikkicocktail ei saa jäädä maun ja ulkonäön puolesta kakkoseksi perinteiselle cocktailille, vaan päinvastoin. Käyttämällä tuttuja raaka-aineita uudella tavalla voimme saavuttaa jotain aivan uutta.”

Zero waste -viikon hävikkicocktailit

Bar Mate, Helsinki
Mika Ammunét

Cocktail: Disco Aren’t Dead
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / hävikkisitruscordial / ylijäämäkuohuviini

LUE MYÖS: Suomen tulikuumimman baarimestarin unelma toteutui: tällainen on Bar Mate Erottajalla

Bar4, Turku
Niclas Lundgren
Cocktail: Banana & OJ Express
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / kahvi+appelsiinisiirappi (valmistettu käytetyistä kahvinpuruista ja mehustetuista appelsiineista)

Tiima, Tampere
Juho Tuppurainen
Cocktail: Bio Fuel
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / Cutting Board Falernum / sitruunaa

DeLorean, Jyväskylä
Samppa Tukia
Cocktail: Negroni with Orange
Sisältää: Discarded Sweet Cascara Vermouth / Campari / Gin / hävikkiappelsiinia

Cocktail: King of Daiquiri
Sisältää Discarded Rum with Banana Peel / hävikkisitruscordial

Cocktail Company, Oulu
Jani Virta
Cocktail: Sustainable Mr. Hanky Panky
Sisältää: Discarded Sweet Cascara Vermouth / Hendrick’s Gin / Fernet Branca / Cutting Board Cordial

Cocktail: Roger Rabbits Highball
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / ruokakaupan ylijäämäporkkanoista tehtyä cordialia / soda

LUE MYÖS: Amerikkalainen muusikko perusti Kallioon rommibaarin – veikeä sisustusratkaisu peräisin uskonlahkolta


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker