Suomessa vietetään tällä viikolla kansainvälistä zero waste -nollahävikkiviikkoa. Viisi suomalaista baaria viidessä eri kaupungissa tarjoilee tällä viikolla hävikkicocktaileja. Juomien pohjana on käytetty Discarded Spirits -tuotteita, joissa hyödynnetään elintarviketuotannon ylijäämäraaka-aineita.
“Cocktaileissa käytetään paljon kalliita ja toisaalta nopeasti pilaantuvia raaka-aineita. Kun niitä opitaan hyödyntämään fiksummin, kuluttamisestakin tulee kokonaisuudessa järkevämpää”, Discarded Spiritsin Mika Koivula sanoo.
“Hävikkicocktail ei saa jäädä maun ja ulkonäön puolesta kakkoseksi perinteiselle cocktailille, vaan päinvastoin. Käyttämällä tuttuja raaka-aineita uudella tavalla voimme saavuttaa jotain aivan uutta.”
Zero waste -viikon hävikkicocktailit
Bar Mate, Helsinki
Mika Ammunét
Cocktail: Disco Aren’t Dead
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / hävikkisitruscordial / ylijäämäkuohuviini
LUE MYÖS: Suomen tulikuumimman baarimestarin unelma toteutui: tällainen on Bar Mate Erottajalla
Bar4, Turku
Niclas Lundgren
Cocktail: Banana & OJ Express
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / kahvi+appelsiinisiirappi (valmistettu käytetyistä kahvinpuruista ja mehustetuista appelsiineista)
Tiima, Tampere
Juho Tuppurainen
Cocktail: Bio Fuel
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / Cutting Board Falernum / sitruunaa
DeLorean, Jyväskylä
Samppa Tukia
Cocktail: Negroni with Orange
Sisältää: Discarded Sweet Cascara Vermouth / Campari / Gin / hävikkiappelsiinia
Cocktail: King of Daiquiri
Sisältää Discarded Rum with Banana Peel / hävikkisitruscordial
Cocktail Company, Oulu
Jani Virta
Cocktail: Sustainable Mr. Hanky Panky
Sisältää: Discarded Sweet Cascara Vermouth / Hendrick’s Gin / Fernet Branca / Cutting Board Cordial
Cocktail: Roger Rabbits Highball
Sisältää: Discarded Rum with Banana Peel / ruokakaupan ylijäämäporkkanoista tehtyä cordialia / soda