Uusi ravintola

Iso ravintola-avaus lähestyy Helsingissä: sadan metrin korkeuteen Kalasatamassa rakentuva ravintola tarjoaa bisneslounasta

Riku Stenros (vas.), Maiju Åstedt ja Teemu Aura avaavat ravintolan Horisontti-nimiseen toimistotorniin. KUVA SRV

Yhtä Helsingin ravintolakevään kiinnostavimmista avauksista valmistellaan Kalasatamassa. Toimistotornin huipulle rakentuvasta ravintolasta tihkuu nyt tietoa.

Ravintoloitsijat Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt tunnetaan muun muassa Bulevardin Le Coucou Vertistä ja Tehtaankadun Mat Distriktistä.

Kalasatamaan rakentuvan uuden ravintolansa linjaa he ovat kuvailleet rennoksi ja laadukkaaksi, fine casual- ja brasserie-tyyliseksi.

Maiju Åstedt kertoo Avecille, että ravintolan on tarkoitus avata ovensa huhtikuun lopussa. Ravintola on auki maanantaista lauantaihin. Tarjolla on sekä lounasta että illallista.

”On tosi kiinnostavaa lähteä mukaan lounaskilpailuun. Tarjoamme oman tyylimme mukaista, rentoa bisneslounasta. Sellaista ei ole tarjolla tällä alueella. Ravintolamme sijaitsee toimistorakennuksen kattokerroksissa, joten sijainti on mainio”, Åstedt kertoo.

”Kalasatama on täynnä ravintoloita, joissa lounaan hinta on asetettu lounassetelin enimmäisarvon mukaan. Meidän ei kannata kilpailla niiden kanssa.”

Lounasta ei ole määritetty tiukkaan aika- tai hintakehykseen.

”Asiakas saa itse valikoida lounaan erilaisista kokonaisuuksista. Syödä voi yhden tai useamman ruokalajin. Odotamme, että asiakkaiden keskiostos lounaalla asettuu 25 ja 45 euron väliin. Lounaalla voi hyvin juoda myös pienen lasin viiniä”, Åstedt sanoo.

”Suomessa on totuttu siihen, että pieni viinilasillinen on kooltaan 12 senttilitraa. Pieni viini voi olla myös kahdeksan senttilitran maistiaisannos. Viinin ja ruoan paritusta tarjotaan myös lounaalla. Viinejä voi myydä lounashintaan, jolloin ei lähdetä sieltä listan kalleimmasta päästä.”

Viinivalikoima ja baarin tarjonta alkavat nekin hahmottua.

”Viinilistalla mennään aika vahvasti Ranskan maaperällä, mutta luodaan katsetta myös muualle maailmaan”, Åstedt kuvailee.

”Cocktailpuolella luotamme klassikoihin. Tehdään simppelisti, mutta hyvin. Otetaan mallia siitä, miten maailman suurkaupungeissa tehdään.”

Ravintolaan etsitään tarjoilijoita, kokkeja, sommelieria, baariammattilaisia sekä esihenkilöitä.

Työntekijöiltään ravintola toivoo positiivista energiaa ja sitoutumista yhteisiin arvoihin. Vastineeksi luvataan kuuntelevaa johtamista, innostavaa työilmapiiriä ja vahvaa tiimihenkeä.

”Meillä johdetaan läheisellä otteella. Kun päälliköt ja ravintoloitsijatkin ovat serviisissä itse mukana, se tuo kivaa ja positiivista fiilistä. Epäkohdat myös havaitsee silloin nopeammin ja niihin pääsee puuttumaan matalalla kynnyksellä”, Åstedt toteaa.

”Kun luo läheisen suhteen työntekijöihin, on helpompi puhua vaikeistakin asioista. Läpinäkyvä vuorovaikutus on tosi tärkeää. Ravintoloissamme on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä. Koen, että meillä on positiivinen työntekijäkuva ja kaupungilla puhutaan meistä hyvää. Välitämme jokaisesta työntekijästämme, johdamme ihmisläheisesti ja koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti.”

Ravintola rakentuu noin sadan metrin korkeuteen, toimistotornin 24. kerrokseen. Ravintolan nimi paljastetaan maaliskuun aikana, Åstedt lupaa.

Asiakaspaikkoja tulee noin 160. Ravintolaan rakennetaan näköalaterassi, jota on määrä hyödyntää ympäri vuoden. Lue lisää ravintolasta tästä aikaisemmasta artikkelista.

”Ravintolan rakennustyöt ovat edenneet jopa paremmin kuin toivoimme. Meillä on ollut SRV:n puolelta hieno projektinjohtaja, joka on pitänyt meidät koko ajan kartalla töiden etenemisestä”, Åstedt iloitsee.

Lue myös: Vuoden keittiöpäällikkö Veera Valtonen haastaa ravintola-alan machokulttuuria – PRO-voittaja puhuu reilun johtamisen puolesta

Lue myös: Kiinnostavin töölöläinen ravintola-avaus sitten Tellerin: tällainen on Third Place

Juttua muokattu 6.2. klo 16.25. Lisätty ingressiin lauseesta puuttunut sana: hinnoilla.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi