Yrityskaupat

Henri Alén jättää Murun, Samuil Angelov irtautuu Michelin-ravintola Finnjävelistä

Henri Alén keskittyy nyt Finnjäveliin, Muru Babyyn ja Pregoon. KUVA Miia Manner

Ravintoloitsija ja keittiömestari Henri Alén kertoo myyneensä osuutensa Muru Dining -ravintolakonsernista.

Samalla Alén on hankkinut yhdessä ravintoloitsija Timo Linnamäen kanssa Finnjävelin, Muru Babyn ja Pregon osakekannat, joita hallinnoi aikaisemmin Muru Dining.

Helsinkiläisen Finnjävel-ravintolan salonkipuoli on palkittu Michelin-tähdellä. Muru Baby on vauvanruokayritys ja Prego puolestaan ravintolavarauspalvelu. Finnjävelin omistajiin kuuluu myös ravintoloitsija ja keittiömestari Tommi Tuominen.

Ravintolat Muru, Murun Viinibaari, Pastis ja Villa Lilla siirtyvät Samuil Angelovin omistukseen, samoin viinien maahantuontiyritys Muru Wines. Villa Lilla sijaitsee Espoossa, muut ravintolat Helsingissä.

Ravintoloitsija Samuil Angelov on myös Suomen tunnetuimpia sommeliereja. KUVA Eemeli Sarka

Muru Diningiin kuuluvat myös helsinkiläisravintolat Fiasco? ja Sue Ellen. Konsernissa on Angelovin lisäksi myös muita osakkaita.

Angelov, Alén ja Linnamäki ovat johtaneet Muru Diningiä vuodesta 2010, Muru-ravintolan perustamisesta lähtien. Kolmikko korostaa somejulkaisuissaan (alla) ja Muru Diningin tiedotteessa, että kaupat on tehty hyvässä hengessä ja ilman erimielisyyksiä.

”Mitkä fiilikset? Jokainen joka on myynyt jotain joka on iso osa omaa ammatillista identiteettiä sen tietää. Haikeat mutta helpottuneet. Prosessi ei ollut yksinkertainen, ja vielä vaikeampi oli päätös lähteä kauppaa toteuttamaan. Silti hommaa helpotti se että kaikki me omistajat olimme yksimielisiä siitä että kimpassa tie oltiin kuljettu loppuun ja ravintolat niin upeita että jokainen ansaitsee parhaat mahdolliset ihmiset niitä vetämään”, Alén kirjoittaa Instagramissa..

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Henri Alen (@henkkaalen) jakama julkaisu

Yllä: Henri Alénin julkaisu. Jos upotus ei toimi, katso julkaisu Instagramista.

Yllä: Samuil Angelovin julkaisu. Jos upotus ei toimi, katso julkaisu Instagramista.

Yllä: Timo Linnamäen julkaisu. Jos upotus ei toimi, katso julkaisu Instagramista.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi