Festarit

Miten Flow’ssa syötiin? Festarin ravintolat kuvina: kekseliäin, näyttävin, pisimmät jonot

Flow on festivaali, jossa ruoka on monelle yhtä suuri osa elämystä kuin musiikki. Kävijäennätyksensä rikkonut Flow veti Helsingin Suvilahteen tänä vuonna peräti 90 000 festarivierasta. Punainen liha ja siipikarja oli jätetty tänä vuonna tyystin pois ruokatarjonnasta. Katso täältä lista kaikista Flow’n yli 40 ruokatoimijasta.

Pisimmät jonot: Pauligin kahvikioski

Yllättäen festarien pisimpiä jonoja nähtiin kahvikiskoilla. Pauligin kahvikärryllä hinnoittelu oli tehty houkuttelevaksi: suodatinkahvi 2 euroa, latte 3 euroa ja jääkahvi 4 euroa.

KUVA Outi Tuomivaara
KUVA Outi Tuomivaara

Stadilaista kimchiä: Yakitori by Brasa

Flow’ssa tarjottiin kimchiä parillakin kiskalla. ”Iisisti Stadin paras”, hehkutti Efe Yetiskul (kesk.) tuotettaan. Yakitori-vartaat olivat maistelukokoiset, ellei sitten tilannut kaikki kolme: tiikeriravut, kuhatempuran ja portobellosienet.

LUE MYÖS: Tämä Helsingistä on puuttunut: ravintola Brasassa roihuaa avotuli

KUVA Outi Tuomivaara

Hittihatsapuria: Adzika, Georgian Street Kitchen

Ville Haapasalon hatsapurikärryjä on tänä kesänä kiertänyt festareita jopa kymmenen kappaletta. Ja yksi bussi. Myyjä Tiiril Outinen on Flow’n lisäksi myynyt hatsapureja Weekendissä Helsingissä ja Rock in the Cityssa Keravalla. ”Odotin, että vegehatsapuri olisi täällä myynyt enemmän, mutta juustoversio on ykkönen.”

KUVA Outi Tuomivaara
KUVA Outi Tuomivaara
KUVA Outi Tuomivaara

Haukikebabhapanjuuripizzadogi: Story

Haukikebabia, tomaattikastiketta, za’atar-marinoitua varhaisperunaa, fior di latte -mozzarellaa, sitrusaiolia, pikkelöityjä jalapenoja ja tuoreita yrttejä. Syötävissä kätevästi käsin. Storyn pizzadogeissa käytettiin Krannin tilan luomujauhoja ja pientuottajien raaka-aineita. Haukikebab hankittiin espoolaiselta Maxin kalalta. Storyn yrittäjä Markus Hurskainen on monivuotinen Flow-konkari.

KUVA Jaakko Sandqvist
KUVA Jaakko Sandqvist
KUVA Jaakko Sandqvist

Enemmän on enemmän: Churros & co

Suklaamoussea, suolaista karamellikastiketta, soijakermavaahtoa ja samppanja-rose-siirappia. Madagaskarinvaniljavanukasta, kesän marjoista tehtyä hilloa ja lakritsijauhetta. Koska miksipä ei. Vegaaniset makeat churrot olivat vähemmän makeita kuin Tommi ja Anca odottivat. ”Mutta tosi hyvää.” Churros & co:n tarjontaan kuuluivat myös suolaiset churrot vuohenjuustomoussella tai nyhtökauraskagenilla.

KUVA Jaakko Sandqvist
KUVA Jaakko Sandqvist

Festarinuudeleita: Onam

Vietnamilaista katukeittiöruokaa tarjoava Onam lähti Flow’ssa uusille poluille: höyrytetyn riisin kanssa tarjottiin paistettuja muikkuja. Suosituin annos oli kuitenkin runsas lautasellinen wokattuja riisinuudeleita Mama Memesin vegemakkaran ja kasvisten kanssa.

KUVA Outi Tuomivaara
KUVA Outi Tuomivaara

Avokado myy: Green Hippo

Green Hippo otti kaiken irti kioskinsa keskeisestä sijainnista. Hittituotetta avokadopastaa kulhotettiin valmiiksi niin, että asiointitapahtuma hoitui sutjakasti. Kolmesta Helsingin kivijalkaravintolastaan tunnettu Green Hippo jalkautui aiemmin kesällä festarikioskiksi Ruisrockiin ja nyt Flow’hun. Ravintolapäällikkö Maria Nylundin kädessä vegaaninen Buddha Bowl.

KUVA Jaakko Sandqvist

Näyttävin: Kajo

Tamperelainen Kajo luotti ruuassaan lähiluonnon antimiin ja esillepanossa näyttävyyteen. Ravintoloitsija Marko Simunaniemi (videolla lippis päässä) kertoi, että Kajo oli nyt ensimmäistä kertaa festareilla. ”Flow’sta oltiin yhteydessä, ja olemme huonoja sanomaan ei.” Kajon kioskia somistaneet yrtit Simunaniemi oli kerännyt itse Pohjois-Pohjanmaalta juhannuspyhinä.

VIDEO Jaakko Sandqvist

Kekseliäin: Loi Loi

Flow’n ravintolat oli aseteltu ryppäisiin ympäri festarialuetta. Suurin keskittymä oli alueen keskikohdan tuntumassa. Muista erottuakseen ravintola Loi Loi oli tuonut mukanaan gongin. Videolla kapulan varressa ravintolapäällikkö Sam Gregg.

VIDEO Jaakko Sandqvist

Kaikki kohdillaan: Lie Mi

Päälavan tuntumassa operoinut Lie Mi veti asiakkaita heti ensimmäisen festaripäivän alusta alkaen. ”Sopivasti chiliä suomalaiseen makuun, sopivat suhteet, hyvin mietityt värit ja freshit raaka-aineet”, hehkutti Flow-vieras Sari Seuna massaman-currya seitanilla.

KUVA Jaakko Sandqvist
KUVA Jaakko Sandqvist

Nollalinjalla: Zerozone

Flow-alueella riitti juomapuolen tarjontaa samppanjabaarista olueen ja viiniin. Alkoholittomille juomille oli oma tiskinsä.

KUVA Jaakko Sandqvist
KUVA Jaakko Sandqvist

LUE MYÖS: Helsingin erikoisuus, pyöräilyravintola Peloton haluaa kukoistaa myös Suvilahden festarisesongin ulkopuolella

LUE MYÖS: Rajoituksia voi vielä tulla – Sanna Marin ja muut kärkipoliitikot kommentoivat aihetta Flow’ssa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi