Ravintolat

Berthan ja Huberin ravintoloitsijoiden uutuus Tampereella: tältä näyttää Haarla, joka tarjoilee klassikoita

Yrittäjäkaksikko Pekka Salmela ja Mika Roito ovat avanneet Berthan ja Huberin kaveriksi Tampereelle kolmannen ravintelin, kuten he ravintoloitaan kutsuvat. Ravinteli Haarla panostaa ruokaan, tunnelmaan ja palveluun.

Uutuus sijaitsee Haarlan palatsin alakerrassa.

”Rakennus, jossa Haarla sijaitsee, on melkoisen ylevä. Siksi korostammekin, että olemme tamperelainen takapiharavintola. Kuten tähänkin asti ollaan vältetty kaikenlaista hianostelua, haluamme, että Ravinteli Haarlaan on kaikkien hyvästä ruoasta pitävien helppo tulla, mukava viettää aikaa ­ja palata aina uudelleen” Mika Roito kuvailee.

Ruokalistat ovat Roiton ja Salmelan käsialaa.

”Halusimme jo pitkään luoda Berthan ja Huberin rinnalle paikan, johon voi tulla pistäytymään lyhyemminkin, vaikkapa simpukoille ja oluelle. Nyt on hieno fiilis, kun tuo haave vihdoinkin toteutuu. Ruokalistamme koostuu pääasiassa eurooppalaisista ravintolaklassikoista omalla pontevalla otteella. Jokainen asiakas voi valita, millaisen kokonaisuuden haluaa kulloinkin nauttia, pienesti tai isosti”, Pekka Salmela kertoo.

Haarlaan palkattiin 17 työntekijää. Hakemuksia tuli peräti 300. Keittiömestarit Kalle Laakso ja Niko Ervalahti ja tunnetaan pitkästä urastaan tamperelaisissa ravintoloissa. Ravintolapäällikkö Matti Kuukkanen-Fagerin on tarkoitus olla näkyvä hahmo, joka pitää yllä ravintolan sielua ja henkeä.

”Oli lottovoitto saada Matti luotsaamaan tiimiä. Maistuvan ja konstailemattoman ruoan lisäksi meille on ehdottoman tärkeää tarjota toimivaa ja lämmintä palvelua. Haluamme pitää huolen siitä, että kokemus on Haaralassa vieraileville kaikin tavoin sujuva ja onnistunut. Olipa kyseessä pistäytyminen kiireisen päivän päälle tai romanttisempi illanvietto, hyvä fiilis on aina taattu”, Roito ja Salmela summaavat.

LUE MYÖS: Näin lisäät ravintolasi myyntiä äänen avulla – huippukaiuttimet ovat turha investointi

LUE MYÖS: Vesa-Matti Loiri sai muistolaatan kantaravintolaansa – taiteilijan suosima erikoinen drinkki kuuluu kumota niin, että roiskuu

Kuvassa vasemmalta lukien Niko Ervalahti, Matti Kuukkanen-Fager ja Kalle Laakso. KUVA Sampo Pystynen

Ravintolasali. KUVA Sampo Pystynen


Ravinteli Haarla

Osoite: Pellavatehtaankatu 14

Aukioloajat: Ke–pe 16–23, la 14–23, su–ti suljettu


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi