Ravintolat

Lahtelainen ravintola Taivaanranta palkittiin Rôtisseurs-kilvellä

Lahden keskustassa Rautatienkadulla sijaitsevalle ravintola Taivaanrannalle on myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Vuonna 2000 avattu Taivaanranta sai Rôtisseurs-kilven osoituksena ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta sali- ja keittiöhenkilökunnasta.

Taivaanranta luottaa itse tekemiseen, kauden makuihin sekä paikallisiin tuotteisiin.

KUVA Sebastian Sandelin, Teerenpeli-yhtiöt

”Taivaanrannan blinikausi talvella sekä kevään parsaviikot ovat odotettuja sesonkeja asiakkaidemme keskuudessa. Viime syksynä toimme listalle nostalgisen juustofonduen, joka on ollut suosittu tapa nauttia illallinen seurueen kesken.”, Taivaanrannan keittiömestari Niko Nyman kertoo.

”Ylpeinä saamme kiinnittää ravintolamme seinään kilven, joka kertoo kaikesta siitä työstä ja intohimosta, jolla olemme rakentaneet yhden Lahden perinteikkäimmistä ruokaravintoloista”, ravintolapäällikkö Anu Lehto sanoo.

Taivaanranta kuuluu Anssi ja Marianne Pyysingin omistamaan Teerenpeli-konserniin sen ainoana à la carte -ravintolana.

KUVA Sebastian Sandelin, Teerenpeli-yhtiöt

”Taivaanrannan alkuperäinen liikeidea oli tuoda kaupunkiin laadukas, mutta rennon palveleva ruokaravintola, jossa tarjoillaan lounasta ja illallista sekä ymmärretään viinien lisäksi myös oluiden päälle. Samalla liikeidealla Taivaanranta toimii edelleen.”, yrittäjät Anssi ja Marianne Pyysing kertovat.

Oman lisänsä Taivaanrannan annoksiin tuovat Teerenpelin oman panimon ja tislaamon juomat, joita myös valmistettiin aikaisemmin Taivaanrannan rakennuksessa. Sittemmin tuotanto on siirtynyt isompiin tiloihin Lahden Lotilaan, mutta alkuperäinen viskitislaamo on yhä paikallaan Taivaanrannan kellarissa.

Taivaanrannan Chaîne des Rôtisseurs -juhlamenu on tarjolla 19.1.–4.2.2023.

LUE MYÖS: Ravintola Vaihmalan Hovi palkittiin Rôtisseurs-kilvellä

KUVA Sebastian Sandelin, Teerenpeli-yhtiöt


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi