Ravintolat

Ravintola Vaihmalan Hovi palkittiin Rôtisseurs-kilvellä

Lempäälässä sijaitseva Vaihmalan Hovi saa seinälleen Chaîne des Rôtisseurs -järjestön palkintokilven osoituksena ravintolan korkeasta tasosta.

Vaihmalan Hovin yrittäjä Noona Rissanen on panostanut ravintolassa erityisesti elämysten toteuttamiseen. Rissanen on kouluttautunut jäätelön valmistuksessa, ja ravintolassa tarjoillaan vain itse tehtyä artisaanigelatoa. Suklaatakin valmistetaan itse.

”Sain kipinän suklaan valmistukseen ollessani Italiassa opiskelemassa Gelato Universityssä. Illallispöydässä istuin opiskelutoverin kanssa, joka oli erityisesti vihkiytynyt suklaan saloihin”, Noona Rissanen kertoo Avecille.

”Ajatus on aina kiehtonut, mutta vasta tuon keskustelun myötä ymmärsin sen olevan mahdollista kohtuullisen pienillä alkuhankinnoilla. Olen melkoisen helposti innostuva luonne, ja ikuinen oppimisen halu on vahva. Koronan vuoksi hiljentynyt bisnes toi vähän turhankin paljon luppoaikaa ja aloin sitten yrityksen ja erehdyksen kautta tekemään suklaata.”

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Noona Rissanen on kouluttautunut jäätelön valmistuksessa. KUVA Vaihmalan Hovi
Päärynä-maitosuklaakakku. KUVA Vaihmalan Hovi

Kisoja ja koulutuksia

Rôtisseurs-kilpi myönnetään ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta. Vaihmalan Hovin keittiömestari on Paavo Pekonen ja ravintolapäällikkö Kimmo Ahonen.

”Keittiön väki meillä on innovatiivista ja heidän ideointikykynsä tuntuu rajattomalta, kun sitä saa vierestä seurata”, Rissanen kehuu.

”Nuorempi polvi on ilahduttavan innostunut kisaamaan Nuori kokki -kilpailuissa ja samalla kirittää mestareita pitämään omia taitoja ajantasaisena. Varsinaista täydennyskoulutusta alalla on harmittavan vähän, ja uutta puhtia haetaan välillä milloin mistäkin workshopista. Salin viinitietoutta päivitän suurimmalta osin itse, omien WSET-opintojen kautta. Viinilliset viikonloput kaksi kertaa vuodessa kootaan yksittäisten tuottajien viinien ympärille ja näin päivittyvät tiedot myös viinialue kerrallaan. Avainasemassa on henkilökunnan kiinnostuksen kohteet ja pyrimme järjestämään mahdollisuuden käydä koulutuksia työn ohella.”

Rôtisseurs-kilpi on myönnetty Suomessa tällä hetkellä noin 80 yritykselle, joista valtaosa on ravintoloita.

”Vaihmalan Hovi on erinomainen esimerkki, kuinka periksiantamattomalla työllä ja intohimolla voidaan luoda ikimuistettavia elämyksiä. Olemme äärimmäisen iloisia, että pystymme tunnustamaan tämän työn merkittävyyden myöntämällä heille Kilven”, Chaîne des Rôtisseurs -valtavouti Johanna Hornborg sanoo.

LUE MYÖS: Kun ravintola Oobu palkittiin Rôtisseurs-kilvellä, työhakemuksia alkoi ropista ja asiakasvirta kasvoi

LUE MYÖS: Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina

Vaihmalan Hovin ravintolasali. KUVA Vaihmalan Hovi
Vaihmalan Hovi sijaitsee maalaismaisemassa Lempäälässä. KUVA Chaîne des Rôtisseurs


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi