Asiakaspalvelu

Älä kavahda valkoisia pöytäliinoja! PRO-finalisti Inga Anttila kannustaa työharjoitteluun fiinimmissä ravintoloissa

PRO-finalistit edustavat ravintoloiden ja ammattikeittiöiden ehdotonta huippua. Inga Anttila on yksi kolmesta PRO hovimestari/sommelier -finalistista. Lue lisää 20-vuotiaasta PRO-gaalasta ja katso kaikkien sarjojen finalistien esittelyt PRO-gaalan sivuilla.

Oulusta 16-vuotiaana Helsinkiin ravintolakoulu Perhoon tullut Inga Anttila on tehnyt hengästyttävän uran helsinkiläisissä ravintoloissa. Elite oli opiskelijan ensimmäinen työpaikka, mutta Savoy ja Vinkkeli ovat tarjonneet hänen pitkäaikaisimmat pestinsä.

”Savoyssa opin, mitä huolenpito vieraista todella tarkoittaa. Siellä opin hienosäätöä ja tutustuin ihmisiin – muun muassa Antti Uusitaloon, joka on nykyinen työnantajani.”

Myös Vinkkeli on Anttilalle merkittävä etappi: hän on ollut mukana sen avauksesta lähtien, vuodesta 2016.

”Vinkkeli oli ensimmäinen ravintola-avaukseni. Oli hienoa olla suunnittelu- ja toteutusvaiheessa mukana. Viihdyn täällä edelleen, tämä tuntuu meille räätälöidyltä työltä. Olemme aikuisten työpaikka, nautimme siitä, että asiat ovat järjestyksessä. Jos jollakulla on hätää, autamme toisiamme. Sanoisin, että olemme vanhoja sieluja”, Anttila kuvailee työpaikkaansa.

Hovimestarina Anttilan roolina on emännöidä ravintolaa, toisin sanoin huolehtia vieraista kokonaisvaltaisesti.

”Rooli on minulle ominainen. Ihmisistä kaikki kumpuaa. Ihmisten hyvinvointi on tärkein osa työtäni, niin asiakkaiden kuin työkavereiden. On ihanaa, kun on paljon samoja ihmisiä asiakkaina, olen tuntenut monet asiakkaat yli kymmenen vuotta, ja he tuntuvat enemmän ystäviltä kuin asiakkailta. Ei ole parempaa tunnetta kuin se, että saa palvella
vieraita kuin olisi ystäviä kylässä”

Harjoittelu Savoyssa poiki työpaikan

Esimiestyötä ei Vinkkelissä Anttilan mukaan juuri tarvita, kun kaikki ovat itseohjautuvia ja itsenäisiä työssään. Toisaalta häntä surettaa se, että esimerkiksi opiskelijat eivät hakeudu harjoitteluun valkoisten pöytäliinojen paikkaan. Nykyään haetaan rentoutta, uniformut ja kaikenlainen muodollisuus ovat pois muodista.

”Kun mietin omaa polkuani, harjoitteluilla on ollut tosi iso merkitys. Hain paikkoihin, joihin en uskonut
pääseväni töihin. Halusin käyttää tilaisuuden hyväksi ja nähdä niitä, siksi menin esimerkiksi Savoyhin. Minuthan sitten palkattiin sinne suoraan harjoittelusta”, Anttila muistelee.

Haaveista puhuessaan Inga Anttila painottaa, että hän ei ole ohikulkumatkalla. ”Teen tällä hetkellä juuri sitä, mitä haluankin tehdä. Välillä välähtää mielessä, että olisi kiva tehdä jotain omaa, työllistää ihmisiä, ja voisin joskus
tulevaisuudessa olla yrittämisen kautta kehittämässä alaa. Voisin myös olla mukana opettamassa nuoria.”


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi