Ravintolat

Teemu Aura, Riku Stenros ja kumppanit avaavat uuden ravintolan: ”Maailman makein spotti”

Ravintolayrittäjät Teemu Aura, Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Janne Ahola avaavat toukokuussa uuden ravintolan Bulevardille Helsinkiin.

Uuden ravintolan nimeä ei ole vielä julkaistu.

”Se on vielä salaisuus”, Riku Stenros myhäilee Avecille.

Yrittäjänelikko tuntee toistensa työtavat hyvin. Yhteistä kokemusta on kertynyt Vallilan Albinasta ja Tehtaankadun Mat Distriktistä. Molemmat niistä ovat menestyneet Helsingissä hyvin, vaikka ne perustettiin koronan keskellä ja vaikka niiden sijainti ei lähtökohtaisesti ollut otollisimpien asiakasvirtojen äärellä.

Uuden ravintolan sijainti on Tehtaankatua ja Vallilaa varmempi, sanoo Stenros: Bulevardilla on enemmän ohikulkuliikennettä, bisnesasiakkaita ja turisteja. Vieressä on Aleksanterin teatteri. Ravintola avautuu taloon, joka Stenrosin tietojen mukaan on rakennettu 1930-luvulla. Tilassa toimi aikaisemmin ravintola Dennis.

”Tämä on maailman makein spotti, olemme superinnoissamme. Purku on kohta valmis, ja kun suunnitelmat viikon–parin päästä valmistuvat, pääsemme rakentamaan. Keittiö on aika kompakti, mutta hyvin toimiva. Sitä saadaan tuotua vähän salinkin puolelle. Kevytrakenteiseen seinään tehdystä 2,5 metrin levyisestä aukosta pääsee kävelemään edestakaisin, ja avokeittiölle tehtiin lisää tilaa lattiasta kattoon”, Stenros kertoo.

Ravintolassa on 50 asiakaspaikkaa ja kesällä 20-paikkainen illallisterassi. Sisustuksesta vastaa Koko3-suunnittelutoimisto. Ruokalistalle on tulossa niin ranskalaisia klassikoita kuin revittelevämpiäkin annoksia.

Entä mitä kuuluu tulipalon nielemälle Meat District -ravintolalle, jonka mukana paloi Stenrosin asunto?

”Purku, puhdistus ja putsaus alkavat olla ohi, ne ovat onnistuneet äärimmäisen hyvin”, Stenros kertoo.

”Meille on luvattu nopeutettu rakennuslupaprosessi, jonka onnistuessa meidän pitäisi päästä aloittamaan rakennustyöt huhtikuussa. Niiden arvioitu valmistumisaika on 4–6 kuukautta. Olemme optimistisia sen suhteen, että vuodesta 2023 Meat District avautuu uudelleen.”

LUE MYÖS: Ragun porukan uusi ravintola säväyttää: raakabaari, fermentointia, muraaleja, savua ja rosoa

LUE MYÖS: Kim Mikkola avaa Izakaya-vaikutteisen ravintolan Tallinnaan, mukana Michelin-palkitun Inarin tiimi


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi