Yrityskaupat

Ravintolakolmio myy Lasipalatsin ravintolatoiminnot HOK-Elannolle

Ravintola Lasipalatsi siirtyy HOK-Elannolle. KUVA HOK-Elanto

Kauppaan kuuluu Ravintola Lasipalatsin ja Café Lasipalatsin lisäksi juhla- ja tapahtumatila Bio Rexin tarjoilujen toteuttaminen. Henkilökunta siirtyy HOK-Elannon palvelukseen. Kauppa astuu voimaan 1.7.2024.

Ravintolakolmio luopuu Lasipalatsista koronapandemian aiheuttamiin syihin vedoten.

”Liiketoimintakauppa on myyvän osapuolen roolissa Ravintolakolmion 45-vuotisen historian suurin. Sen taustalla on koronapandemian vaikutukset toimintaympäristöön ja sitä kautta strategiaamme. Lasipalatsin yli 40 huippuammattilaista siirtyvät kaupan myötä HOK-Elannon palvelukseen”, Ravintolakolmion ravintoloitsija, Senior Partner Joonas Keskinen kertoo kauppojen taustoista.

HOK-Elanto uskoo kasvuun.

”Yhtenä Suomen suurimmista ravintola-alan yrityksistä pystymme panostamaan entistä vahvemmin Lasipalatsin ravintolatoimintojen kehittämiseen, henkilökuntaan ja kannattavaan kasvuun. Haluamme vahvistaa ravintolatarjontaamme Lasipalatsin kaltaisella klassikkoravintolalla, jolla on ikoninen paikka ihmisten sydämissä”, HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Henriikka Puolanne kertoo.

Lasipalatsi kytkeytyy HOK-Elannon historiaan, sillä osuuskauppa rakennutti sen 1930-luvulla yhdessä Valion kanssa. Lasipalatsissa toimi HOK:n 700 hengen Suurravintola ja 800-paikkainen elokuvateatteri Bio Rex. HOK vastasi Lasipalatsin ravintolatoiminnasta vuosina 1936–1949.

”Lasipalatsin klassikkoravintolan paluu meille on kunnianosoitus historiallemme 1930-luvun Helsingissä. Vaalimme ikonisen Lasipalatsin säilymistä helsinkiläisen kulttuurin ytimessä. Haluamme varmistaa, että tulevaisuudessakin Lasipalatsissa klassiset ja elegantit makuelämykset kohtaavat rakennuksen arvokkuuden ja tarjoavat irtioton arjesta”, Puolanne toteaa.

Vuonna 1936 valmistunut Lasipalatsin rakennus edustaa funktionalismia. Lasipalatsissa toimivat elokuvateatteri Bio Rex ja taidemuseo Amos Rex.

”Tänä päivänä Lasipalatsin alue on yksi Helsingin kulttuurikeskittymistä, jossa yhdistyvät taide, historia, elokuvat ja kaupungin syke. Näemme yhteistyön Amos Rexin ja Bio Rexin kanssa merkityksellisenä ja odotamme sitä innolla. Ravintolamme ja kahvilamme täydentävät makuelämyksillään kokonaisvaltaisen kulttuurikokemuksen”, Puolanne sanoo.

Lue myös: Ravintola-alan polarisaatio puhuttaa: miksi toinen menestyy toista paremmin?

Lue myös: Ravintola Lasipalatsi paljastaa blinireseptinsä – näin teet aidot, oikeat blinit


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi