Markkinointi

Ravintolayrittäjä Sirly Ylläsjärven päätä ei palele, paitsi trikoissa tunturin huipulla – ”Tuntui että korvat tippuvat”

Ravintola- ja hotelliyrittäjä Sirly Ylläsjärvi perusti hiljattain ravintolan keskelle lappilaista metsää, kymmenen kilometrin päähän Äkäslompolon kylästä.

Lappi elää turismista, ja siksi kansainväliseen markkinointiin kannattaa panostaa. Ylläsjärvi palkkasi Kanadassa asuvan ystävänsä Linda Helistön henkilökohtaiseksi managerikseen, tavoitteena näkyvyyden lisääminen erityisesti Pohjois-Amerikassa. 

Yhteistyön ensimmäiset tulokset ovat nyt nähtävillä. Helistön avustuksella Ylläsjärvi lennätti Lappiin kuvausryhmän, joka ikuisti Ylläsjärven ja hänen Elsa-ravintolansa väräyttävään kuvasarjaan.

Osan kuvista Ylläsjärvi kertoo lähettäneensä isolle kansainväliselle lehdelle yksinoikeudella. Tässä jutussa näkyvät otokset hän julkaisi mediatiedotteessa. Kuvissa Ylläsjärvi muun muassa valmistelee loimulohta kimaltavassa iltapuvussa silkkihanskoin, timanttisormuksia sormissaan.

KUVAT Olga Poppius

Yllästunturin huipulla kuvatussa otoksessa Ylläsjärvi on moottorikelkan ohjaksissa – pelkässä trikooasussa. Kuvat otettiin joulukuun puolivälin pakkasissa.

”Ulkomailta saapunut kuvaustiimi kylmyydestä oli enemmän huolissaan, ja he varmistelivat, että tarkenenko varmasti. Ihan vähästä en säikähdä, olen käynyt avantouinnilla 32 asteen pakkasissakin. Huipulla kieltämättä oli kova tuuli, tuntui että korvat tippuvat. Kuvaustiimi oli onneksi niin ammattimainen, että homma hoitui nopeasti”, Ylläsjärvi kertoo Avecille.

Kuvauksia johti stylisti Claudia Englmann, joka työskentelee Vogue-lehdelle. Kuvat otti valokuvaaja Olga Poppius. Kuvausryhmään kuului myös elokuvaaja Mika Hirvonen. Kuvissa Ylläsjärvellä on yllään tunnettujen muotitalojen ja valmistajien vaatteita, asusteita ja koruja.

Kuvasarjan avulla Ylläsjärvi markkinoi Elsa-ravintolaa, josta Avec kertoi joulukuussa tässä jutussa.

Ylläsjärvi avasi ravintolan kaikessa hiljaisuudessa viime kesänä, kehitteli konseptia ja julisti alkutalvesta kunnianhimoisen tavoitteensa: Michelin-tähti. Joulukuussa hän avasi pihapiiriin Ulda-nimisen kahvila-ravintolan.

”Joulun ja uudenvuoden aika oli molemmissa ihan mieletön”, Ylläsjärvi iloitsee. ”Uldassa hittinä on ollut loimulohikeitto, jonka perässä ajellaan kaukaakin. Ravintolan keskellä on tulella iso pata, jossa keitto valmistetaan.”

Takka teki temput

Ravintola-alalla pitää varautua yllättäviin tilanteisiin. Ylläsjärvi reagoi nopeasti, kun takka tuprautti savut ravintolasaliin kesken illallisen.

”Takkaimuri meni rikki ja ilmanvaihtokone käräytti sulakkeet. Jouduimme tyhjentämään ravintolan ja tuulettamaan ravintolasalin läpivedolla.”

Talo tarjosi samppanjat, kun tila saatiin tuuletetuksi ja asiakkaat takaisin sisälle, Ylläsjärvi kertoo. Tilanne kesti alle kymmenen minuuttia, mutta Lapin kovissa pakkasissa se on pitkä aika. Kaikeksi onneksi asiakkaat ymmärsivät tilanteen ja lämmintä vaatetta riitti.

”Kuusi kautta kuusi -arvosana tuli siitä illasta Dinnerbooking-palveluun, jossa asiakkaat arvostelevat käyntejään.”

LUE MYÖS: Rovaniemellä on ravintola, jota fanitetaan myös etelässä – näin Kauppayhtiö-ilmiö syntyi

LUE MYÖS: Sirly Ylläsjärven taistelu tv-ryhmän maksamattomista laskuista ratkesi – lappilaisyrittäjä panostaa nyt täysillä uuteen ravintolaansa

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön OLGA POPPIUS (@olgapoppius) jakama julkaisu

Yllä: Valokuvaaja Olga Poppius julkaisi lisää otoksia kuvasarjasta Instagram-tilillään. Voit siirtyä kuvasta toiseen painamalla pientä väkästä Instagram-upotuksen reunassa.


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi