Piña Colada -cocktail on nyt kaikkien huulilla. Suomessa vähemmän tunnettu Painkiller saa niin ikään makunsa kookoksesta, ananaksesta ja rommista, mutta vaalean rommin sijaan siihen käytetään tummaa ja limemehun sijaan appelsiinia. Painkiller kiinnostaa maailmalla, ja cocktailin suosio on nousemassa myös Suomessa. Sitä suositellaan esimerkiksi Burn & Shine -ravintolassa.
Painkiller valmistetaan ravistamalla, toisin kuin blenderissä syntyvä Piña Colada. Painkiller on maultaan Piña Coladaa kuivempi, ja siinä kookoksen kermaisuus ei korostu yhtä voimakkaasti. Sen valmistuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota käsillä olevan appelsiinimehun happo-makeustasapainoon.
Tuorepuristetun appelsiinimehun maku vaihtelee sesongin mukaan, ja juomaa kannattaa maistaa ennen tarjoilua. Tarvittaessa voi lisätä hieman sokeria tai limemehua tasapainottamaan makua.
LUE MYÖS: Miksi Piña Colada -cocktail on kaikkien huulilla ja miten se valmistetaan?
Resepti: Painkiller
4,5 cl navy strength -rommia (alkoholipitoisuus 54,5)
9 cl (tuorepuristettua) ananasmehua
2,25 cl (tuorepuristettua) appelsiinimehua
1,5 cl kookoskermaa
Lasi: collins tai tikimuki
Valmistustapa: ravistaminen
Koriste: ananaslohko ja raastettu muskottipähkinä
Mittaa kaikki raaka-aineet shakeriin. Lisää reilusti jäitä, sulje shaker ja ravista kylmäksi. Tuplasiivilöi jäillä käytettyyn lasiin ja koristele.
Lähde: Difford’s Guide
LUE MYÖS: Daiquirin valmistamisessa on pari jippoa – näin vältät lämpimän drinkin
LUE MYÖS: Näin teet Negronin ammattilaisen ottein – muista kriittinen työvaihe