Ammattikeittiö

Keittiöammattilaisten voimahahmo Marjo Niskanen säkenöi Linnan juhlissa – korvakoruissa kunnianosoitus työpaikkaa kohtaan

Marjo Niskanen osallistui Linnan juhliin puolisonsa kanssa. KUVA Sami Saarenpää

Marjo Niskanen valitsi Linnan juhliin kokonaan kotimaisen asukokonaisuuden. Niskanen asteli Presidentinlinnaan vaatturi Miia Pehkosen tekemässä oranssissa puvussa. Korvakoruissa komeili helsinkiläisen Kallion lukion logo. Niskanen on lukion pidetty ja arvostettu ruokapalveluvastaava. Asun koristeena oli lisäksi Katri Dunderfeltin suunnittelema Pohjanpalo-koru.

”Asukokonaisuus oli tosi onnistunut”, Niskanen kiittelee.

”Puku, korvikset ja koru olivat suomalaista käsityötä. Oli hienoa päästä edustamaan ja kunnioittamaan työpaikkaani Kallion lukiota korvakoruissa.”

Niskanen odotti Linnan ruokatarjoiluja innolla, mutta hänen etukäteen odottamansa riista jäi maistamatta.

”Tarjoilut näyttivät upealta, mutta koska olen keliaakikko, en päässyt maistamaan kaikkea. Mies kyllä kehui kovasti. Meille erityisruokavaliota noudattavillekin oli toki maukasta tarjontaa, esimerkiksi porkkanatarteletet. Olihan siellä monenlaista. Arvostettavaa, että tällaisissa tarjoiluissa onnistuttiin näin suurelle väkimäärälle.”

Pöydän antimien ääreen pääsemisessä oli Niskasen mukaan oma haasteensa. Tunnelma oli tiivis, ja vierailla oli täysi työ etsiä esimerkiksi paikkaa johon laskea juomansa.

”Itseään piti ihan puskea läpi, tungosta oli varsinkin niissä saleissa joissa ruuat olivat tarjolla.”

Kaksi ammattikeittiö- ja ravintola-alan PRO-palkintoa keväällä voittanut Niskanen nousi tuplavoittonsa myötä yleiseen tietoisuuteen. Marraskuussa saapui kutsu Linnaan.

”Oli suuri kunnia päästä Linnan juhliin. Puitteet olivat upeat. Olo oli jännittynyt koko illan, mutta tilaisuus oli tosi upea”, Niskanen hehkuttaa.

LUE MYÖS: Keittiö­ammattilaisten keulakuva Marjo Niskanen sai kutsun Linnan juhliin – ”Itkin ilosta ja häkeltynei­syydestä”

LUE MYÖS: Rakastettu lukiokeittäjä Marjo Niskanen: Minulle kerrotaan välillä hyvinkin yksityisiä asioita

Logokorvakorut olivat Marjo Niskasen huomionosoitus työpaikalleen. KUVA Marjo Niskanen


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi