Ruokakulttuuri

Rôtisseurs-jäseniä käädytetään Oodissa – suurkapituli tuo Helsinkiin viikonloppuna 330 kulinaristia

Rôtisseurs-kilpi ravintola Savoyn seinällä Helsingissä. KUVA Jaakko Sandqvist

Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Suomen suurkapituli järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Maailman suurin gastronominen seura tunnetaan ravintoloille myönnettävästä Rôtisseurs-kilvestä. Suomessa on yli 80 kilpiravintolaa.

”Pääkaupunkiseutu on ollut jo vuosia ravintolakulttuurin tienraivaaja. Täällä on useita huippuravintoloita, erinomainen kattaus street foodia, artesaanipizzapaikkoja sekä laadukkaita ravintoloita, joissa keittiömestarit ja salihenkilökunta tekevät ravintolassa käynnistä elämyksen. Arvostamme ravintola-alan ammattilaisia ja intohimoisia harrastajia ja olemme ylpeitä, että voimme esitellä Helsingin tarjontaa suomalaisille kulinaristisille”, Rôtisseurs-järjestön Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen sanoo.

Rôtisseurs-järjestön tehtävänä on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Tämän vuoden Nuorten Kokkien mestari on Helsingin Lapland Hotels Bulevardin Kùlta-ravintolassa työskentelevä Otto Hietamies, joka lähtee lokakuussa edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailuun Meksikoon.

Juhlavassa suurkapitulissa järjestetään vuosittain installointitilaisuus, jossa uudet jäsenet saavat Rôtisseurs-käätynsä. Käätyjä käytetään järjestön tapahtumissa ja ammattilaiset voivat hyödyntää niitä työssään. Harrastaja- ja ammattilaisjäsenillä sekä hallinnossa toimivilla jäsenillä on eri väriset käädyt. Helsingin installointitilaisuus järjestetään keskustakirjasto Oodissa. Installoinnin jälkeen vietetään suurta Grand Dîner -illallisjuhlaa Scandic Grand Central -hotellin juhlatilassa.  

Kansainväliseen Rôtisseurs-järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2000, joista 60 prosenttia on harrastajia ja 40 prosenttia ammattilaisia.

”Monet jäsenemme käyvät ravintolassa keskimääräistä suomalaista enemmän, seuraavat ravintola-alan trendejä, matkustavat hyvän ruoan perässä ja ennen kaikkea jakavat tietojaan toisilleen, olivatpa he ammattilaisia tai intohimoisia harrastajia. Tätä jälleennäkemistä on odotettu”, Rôtisseurs-järjestön valtavouti Johanna Hornborg sanoo.

LUE MYÖS: Kun ravintola Oobu palkittiin Rôtisseurs-kilvellä, työhakemuksia alkoi ropista ja asiakasvirta kasvoi

Rôtisseurs-järjestön Helsingin Voutikunnan vouti Vesa Loponen. KUVA Chaîne des Rôtisseurs Finlande


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi