-
Noora Pöntinen
Barista, Kirjalan Paahtimo, Mikkeli
Noora Pöntinen on tehnyt koko ikänsä ravintola-alan töitä ”kukonlaulusta pikkutunneille”. Hänet pitää vireessä itsensä haastaminen ja kehittäminen monipuolisemmaksi ammattilaiseksi. Vaihdos ravintolan esihenkilötyöstä kahvilan baristaksi vei pois mukavuusalueelta, mutta kannatti. Tulevaisuudessa siintelee osakkuus ja kahvilapäällikkyys. Hän on myös työpaikkansa Tiktok-velho.” Olen hyvin omistautunut työlleni ja minulla on taito luoda mieleenpainuva asiakaskokemus. Olen luonut omanlaiseni ilmapiirin kahvilaan persoonallani. Voitto olisi minulle ja työpaikalleni tunnustus ahkeruudesta ja sitoutumisesta alaani kohtaan. Uravaihdokseni osoittaa, että aina kannattaa hassutella, ei elämä niin vakavaa ole!”
”Olen hyvin omistautunut työlleni ja minulla on taito luoda mieleenpainuva asiakaskokemus. Olen luonut omanlaiseni ilmapiirin kahvilaan persoonallani. Voitto olisi minulle ja työpaikalleni tunnustus ahkeruudesta ja sitoutumisesta alaani kohtaan. Uravaihdokseni osoittaa, että aina kannattaa hassutella, ei elämä niin vakavaa ole!”
-
Ekaterina Uvarova
Kahvilatyöntekijä, TYKS kahvilat, Kaarea, Turku
Ekaterina Uvarova työskentelee Kaarean TYKSin kahviloissa ja henkilöstöravintoloissa. Uvarovalla on loistava kielitaito ja hän tuo läsnäolollaan iloa työyhteisöön. Hän kohtaa asiakkaan kerrallaan: vaikka olisi kiire, hän on aina läsnä hetkessä. Hänelle tyytyväinen asiakas on polttoainetta, jolla mennään eteenpäin kovassa työtahdissa. Tyytyväinen asiakas on lopputulos, kun ylitetään asiakkaiden toiveet ja odotukset joka ainoa työpäivä.
”Olisin hyvä valinta PRO-voittajaksi, koska olen tunnollinen. Osaan toimia joka pisteessä työssä kuin työssä, ja sopeudun tilanteeseen kuin tilanteeseen. Minulla on monen vuoden työkokemus. Päämääräni on oppia joka päivä jotain uutta.”
-
Tarja Glans-Tevilin
Kahvilatyöntekijä, Cafe Kaneli, Kanresta, Vantaa
Tarja Glans-Tevilin viihtyy kahvilatyössä tehtyään aiemmin pitkän uran parturikampaajana. Hän huolehtii sairaalakahvion toiminnasta osana huipputiimiä ja kouluttaa uusia työntekijöitä. Haaveissa on edetä esihenkilöksi. Tulevaisuudessa työtä ohjaavat muun muassa ilmastonmuutoksen ohjaamat muutokset kuten lihattomuus, monikulttuurisuuden tuomat haasteet ja toivottavasti lisääntyvä empatia toisiamme kohtaan.
”Olen luotettava, empaattinen puurtaja ja haluan olla esimerkkinä niin nuorille kuin vanhemmille alanvaihtajille. Hyvä henki työpaikalla auttaa jaksamaan päivästä toiseen. Aina oppii uusia asioita, jos vain katsoo avoimesti eteenpäin, ja jotain yllättävän hyvää voi tulla vastaan, kuten PRO-ehdokkuus.”