-
Cengiz ”Dennis” Caliskan
Kokki, Classic Pizza Redi, Helsinki
Cengiz ”Dennis” Caliskan nauttii siitä, että saa tehdä laadukkaita pizzoja, joista jokaisesta voi olla ylpeä. Hän opastaa uusia työntekijöitä, auttaa tarjoilijoita ja nauttii työskentelystä siistissä ympäristössä, jossa tiimihenki on hyvä. Hän arvostaa vakioasiakkaita ja ilahtuu heidän palautteistaan. Hän on ylpeä työpanoksestaan ja toivoo saavansa jatkaa pizzan valmistusta eläkepäiviin asti, jakaen iloa ja hyvää ruokaa joka päivä.
”Sopisin PRO-voittajaksi, koska rakastan sitä, mitä teen. Nautin, kun saan upottaa kädet taikinaan ja luoda jotain herkullista, minkä voi nähdä, tuoksuttaa, maistaa ja tuntea. Päivän päättyessä voin katsoa peiliin ja sanoa: Minä tein sen, jaoin onnellisuutta ja iloa. Maailma on parempi paikka – pizza kerrallaan.”
-
Jonathan Guppy
Kokki, Ravintola Roka, Rovaniemi
Jonathan Guppy nauttii 28 vuoden kokemuksella ruoanlaiton ilosta päivittäin. Pitkän uransa aikana hän on toiminut keittiömestarina useissa ravintoloissa ja valmistanut ruokia muun muassa valtionpäämiehille. Hän auttaa mielellään nuorempia kollegoitaan ja kertoo heille vinkkejä ja niksejä, joita on vuosien varrella oppinut. Parhaana palautteena ja kunnianosoituksena hän pitää kollegoidensa arvostusta ja PRO-ehdokkuutta.
”Aloitin jo lukiolaisena ja nousin keittiöpäälliköksi asti. Lopulta ymmärsin, että olen parhaimmillani lieden äärellä. Löydän todellisen ilon kokkina olemisesta ja nuorempien kokkien auttamisesta. Kaltaisellani kokemuksella varustettu kokki on harvinaisuus ja todellinen vahvuus mille tahansa tiimille.”
-
Mia-Maria Tschernij
Pääkylmäkkö, Bistro Bardot, Helsinki
Suomen kokkimaajoukkueessa olympiakultaa voittanut Mia-Maria Tschernij on kiitollinen siitä, että on löytänyt ammatin, joka ei tunnu pelkästään työltä vaan jossa saa innostua ja yllättyä joka päivä. Bistro Bardotin kylmän keittiön vetäjänä hänellä on tärkeä rooli tiiminsä motivoijana ja kehittäjänä. Hän haluaa kehittyä jatkuvasti työssään ja nauttii saadessaan inspiroida tiimiään uusilla resepteillä ja tekniikoilla.
”PRO-palkinto merkitsisi minulle valtavasti, sillä olen panostanut uraani ja valinnut tämän alan uskoen siihen ja itseeni. Haluan luoda työympäristön, jossa ihmiset löytävät jälleen intohimonsa ruoanlaittoa kohtaan. Se usein unohtuu stressin ja taloudellisten paineiden vuoksi. Tavoitteeni on motivoida nuoria kokkeja ja kehittää heidän osaamistaan.”