Podcast

Inhimillisyys on yhä olennaisempaa bisneksessä – ”Se tuottaa positiivisen tuloksen”

Bisnespuhe keskittyy paljon euroihin ja exceleihin, mutta rinnalle on noussut myös pehmeämpi puhe. Työelämävalmentaja Anu Iisakkila sekä toimittajana ja tapahtumatuottajana työskentelevä Johanna Hautasaari haluavat herätellä yritysmaailmaa siihen, että inhimillisyys ja pehmeät arvot ovat bisneksessä yhtä olennaisia – tai jopa olennaisempia – kuin excel-rivit.

”Suomessa johtaminen tapahtuu edelleen enemmän substanssiosaamisen kautta. Kuitenkin bisneksen näkökulmasta se, että ollaan inhimillisiä, tuottaa positiivisen tuloksen”, Hautasaari sanoo.

Iisakkila ja Hautasaari huomasivat, että ihmiset kaipaavat työelämässä yhä enemmän inhimillisyyttä sekä ymmärrystä sitä, miten bisnes ja ihmisyys kulkevat symbioosissa. Tästä ajatuksesta he perustivat podcastin Bisneksen pehmeä puoli. Kuuntelijoita on työelämän monelta laidalta yritysjohtajiin asti.

”Johtajan itsetuntemus on avain hyvään johtamiseen. Jos ei ole yhteydessä omiin tunteisiin, ei voi olla yhteyttä muidenkaan tunteisiin”, Iisakkila kertoo.

”Meillä molemmilla on intohimoa ja ymmärrystä siihen, mitä itsetuntemuksesta ja henkilökohtaisen kasvun matkalla voi löytää.”

Podcastin tärkeitä teemoja on merkityksellisempi työelämä. Aiheeseen paneudutaan yritysmaailmasta tuttujen vieraiden kanssa. Jari Sarasvuo keskustelee “johtamisen ja työelämän tärkeimmästä teemasta” rakkaudesta ja Perttu Pölönen pohtii, kuinka inhimillisyys korostuu entisestään yhä teknologistuvammassa työelämässä.

Monesta muusta bisnespodcastista Bisneksen pehmeä puoli erottuu sillä, että siinä ei keskustella numeroista vaan ihmisistä.

”Tutkimme, millaista menestystä syntyy, kun valjastamme voimavaraksi koko ihmisyyden. Aiheen rohkeat edelläkävijät pääsevät meillä ääneen.”

Neljän tuotantokauden aikana myös Iisakkila ja Hautasaari ovat oppineet vierailtaan.

”Yksi merkittävä oppi on ollut se, ettei kannata olettaa vieraasta etukäteen mitään vaan lähteä jokaisen kanssa puhtaalta pöydältä. Haastateltava voi olla täysin erilainen, mitä on kuvitellut. Oppimme onkin, että ota ihminen sellaisena kuin hän on”, Hautasaari sanoo.

Palautteissa podcastia on kiitelty isoja oivalluksia herättävistä jaksoista sekä siitä, että vieraan tarinalle annetaan aikaa ja tilaa, päälle ei puhuta. Hautasaaren mukaan vieraan sanomasta halutaan ammentaa kuulijalle mahdollisimman paljon ja keskusteluissa annetaan hetken viedä.

Podcastin alun motiivi oli työelämästä noussut tarve, mutta Iisakkilalla ja Hautasaarella oli myös ajatus, että juuri he ovat oikeita henkilöitä uudentyylisen bisnespodcastin tekijöiksi.

”Meillä molemmilla on intohimoa ja ymmärrystä siihen, mitä itsetuntemuksesta ja henkilökohtaisen kasvun matkalla voi löytää.”

LUE MYÖS: Esihenkilö, anna itsellesi armoa – Alf Rehnin vinkit johtajalle


 • Podcast Bisneksen pehmeä puoli
 • Puhujat Anu Iisakkila ja Johanna Hautasaari
 • Kesto Noin tunti per jakso
 • Missä Podplay, Spotify
 • Kenelle Kaikille, joita kiinnostaa kasvaa ja kehittää itsetuntemustaan.

 • Tilaa Lehti

  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento