Kilpailut

Nuorten tarjoilijoiden kova työ palkittiin: Melina Rintamäki ja Sanni Siitonen voittivat Pohjoismaiden mestaruuden

Suomi voitti tarjoilijaopiskelijoiden Pohjoismaiden mestaruuden Norjassa viikonloppuna. Suomen joukkueen muodostivat Melina Rintamäki Turun ammatti-instituutista ja Sanni Siitonen Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Redusta.

Rintamäki, 20, ja Siitonen, 19, ehtivät harjoitella kisoihin vuoden ajan. Kisapaikka tuli aikaisemman SM-voiton myötä.

”Teimme tosi paljon töitä tämän eteen. Rovaniemelle on 10-11 tunnin matka, joten harjoittelimme usein videopuheluiden avulla. Sanni vieraili kahdesti Turussa”, Rintamäki kertoo Avecille ja kehuu parin keskinäisen kemian kehittyneen erinomaiseksi.

Kisaviikonlopun aikana joukkueilta testattiin tietämystä esimerkiksi viskin valmistamisesta ja muusta ravintola-alan teoriasta ja välineistöstä.

”Yksi tehtävistä oli kuuden eri viinin tunnistaminen: mistä maasta, miltä alueelta ja mistä rypäleistä”, Rintamäki luettelee.

Kisassa katettiin pöytä neljälle ravintolavieraalle teemalla ”traditional” eli perinteinen. Suomen joukkue toteutti teemaa kukka- ja kivisomisteiden sekä servettivalintojen avulla.

”Olen Naantalista kotoisin, ja halusimme teemaksi sitä, millaista on asua saaristossa.”

Rintamäki valmistuu ensi viikolla baarimestariksi. Alan töitä hän on tehnyt jo 1,5 vuotta Scandic Hamburger Börsin baarissa Turussa.

LUE MYÖS: Työkeikka toi yllättäen pestin Michelin-palkitussa Finnjävelissä – tarjoilija Awa Camara, 23, unelmoi omasta ravintolasta

Sanni Siitosen (vas.) ja Melina Rintamäen muodostamaa joukkuetta valmensi Turun Ammatti-instituutin ravintolapalveluiden lehtori ja Suomen ammattitaitomaajoukkueen ekspertti Niina Vahtera. Hän oli myös yksi kisojen tuomareista.


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker