Ammattikeittiö

Sata vuotta täyttävän Metoksen uusi toimitusjohtaja on Sami Kuparinen

Metoksen toimitusjohtaja vaihtuu, kun nykyinen myyntijohtaja Sami Kuparinen aloittaa toimitusjohtajana 1.9. alkaen. Kuparinen tuli Metokselle vuonna 2003 ja hän on työskennellyt eri tehtävissä myynnin ja tuotevalikoiman johdossa, viimeksi Metos-ryhmän myyntijohtajana vuodesta 2016.

”Tuttu talo ja tutut kollegat, mutta on silti jännittävä ja juhlallinen tunne ottaa vastuullinen tehtävä hoidettavakseen”, Kuparinen sanoo Keski-Uusimaalle.

Metoksella puhuttavia aiheita ovat tänä syksynä energiakriisin ohella ruokahävikki sekä ravintola-alaa vaivaava ja yhä paheneva työvoimapula.

”Ravintoloissa ja ammattikeittiöissä on musertava pula ammattilaisista”, juhlavuotta viettävän yrityksen uusi toimitusjohtaja sanoo.

Metos-ryhmän nykyinen toimitusjohtaja Jarkko Ahlsten siirtyy Metos Oy Ab:n hallituksen puheenjohtajaksi.

Hän on työskennellyt Metoksella 29 vuotta, joista 18 vuotta toimitusjohtajana.

Keravalainen Metos on osa maailman suurinta yritysryhmää ammattikeittiölaitteiden toimialalla. Metos on osa Ali Group-konsernia, joka osti Welbilt-yritysryhmän virallisesti heinäkuussa 2022. Yritysoston myötä suomalainen Metos on osa maailman suurinta ammattikeittiölaitteiden valmistajaa.

Ali Group -konserni koostuu yritysoston jälkeen yhteensä 95 tavaramerkistä, noin 14 000 työntekijästä 34 maassa, 75 tuotantolaitoksesta 17 maassa sekä myynti- ja huoltopalvelua tarjoavista yhtiöistä ympäri maailman.

Keravalla, vanhan Lahdentien varrella, pääkonttoriaan pitävä Metos on ollut osa Ali Groupia vuodesta 2004.

Metos on ainut eurooppalainen ammattikeittiöalan yritys, joka pystyy tarjoamaan kokonaispalveluja yhdeksässä maassa. Yritys viettää tänä vuonna satavuotisjuhlavuottaan, joita juhlitaan muun muassa Metos-messuilla syyskuun loppupuolella.

Yritys aloitti toimintansa metallituotteiden massatuotannosta, ja ensimmäinen sarjavalmisteinen laite oli armeijan leijonanapit. Metos valmistaa edelleen tuotteita itse, mutta tuotanto on keskittynyt pelkästään ammattikeittiön tarvitsemiin laitteisiin.

LUE MYÖS: Oikea kone säästää rahaa, luontoa ja auttaa työvoimapulan keskellä – tässä ammattikeittiön konetrendit juuri nyt


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi