Bocuse d'Or

Suomalainen huippuosaaminen televisioon Tähtikokkien Bocuse d’Or -uutuussarjassa

Suomalainen huipputason keittiöosaaminen saa näkyvyyttä televisiossa tänä keväänä. Nelosella käynnistyy maanantaina 14. maaliskuuta uusi Tähtikokkien Bocuse d’Or -sarja, jossa luodaan nimensä mukaisesti katse Bocuse d’Or -kokkikilpailuun ja siihen osallistuviin suomalaisammattilaisiin.

Arvostetun Bocuse d’Or -kisan Euroopan-karsinta pidetään Budapestissa 23.-24.3.2022. Kymmenen parasta joukkuetta jatkaa Budapestista Bocuse d’Or -finaaliin, joka käydään Lyonissa tammikuussa 2023. Suomea edustaa Johan Kurkela assistenttinaan Aino Kasanen ja valmentajanaan Kalle Tanner.

Tähtikokkien Bocuse d’Or -sarjassa kuvataan Suomen joukkueen harjoittelurutiineja sekä avataan odotuksia ja strategiaa tulevaan kilpailuun. Lisäksi Suomen aikaisemmat Bocuse d’Or -edustajat kertovat kokemuksistaan ja valmistavat entisiä kilpailuannoksiaan.

Ohjelmaformaatti on suomalainen ja se on syntynyt K-ryhmän, tuotantoyhtiö Rabbit Filmsin ja Bocuse d’Or Finland Academyn yhteistyönä. Tv-sarjan suunnittelusta vastaa K-ryhmän sisältöjohtaja Heidi Jungar.

”Haluamme ohjelman avulla tuoda suomalaista ensiluokkaista keittiöosaamista laajemmin suomalaisten tietoon. Bocuse d’Or on yksi maailman arvostetuimmista ja vaativimmista kokkikilpailuista, joka nostaa parhaat keittiökyvyt gastronomisen maailman huipulle”, Heidi Jungar kertoo.

”Kuluttajille tarjoamme kokonaisuuden muun muassa tekniikkavideoita ja valmistusvinkkejä, joiden avulla myös kodeissa päästään haastamaan itseä ruoanlaittajana, opettelemaan uusia valmistustekniikoita ja sekä soveltamaan ohjelmassa nähtyjä ruokia.”

Vaikka kirkkaimmat kärkisijat ovat Suomelta vielä jääneet saavuttamatta, on Suomi muiden Pohjoismaiden ohella yksi Bocuse d’Or -kilpailujen kestomenestyjistä.

”Meille on arvokasta, että saimme kumppaniemme tuella tälle kilpailukaudelle joukkuettamme seuraavan oman sarjan. Se parantaa Suomen Bocuse d’Or -joukkueen tunnettuutta ja näyttää suurelle yleisölle kuinka äärimmäisiä taitoja ja omistautumista Bocuse d’Or -kilpailuun valmistautuminen vaatii”, Mari Cadaut Bocuse d’Or Academy Finland ry:stä kertoo.

Tähtikokkien Bocuse d’Or Nelosella maanantaina 14.3. klo 19.

LUE MYÖS: Johan Kurkela jahtaa himoittua titteliä – ilahtui Bocuse d’Or -karsinnan raaka-aineista

LUE MYÖS: Näin kehität paineensietoasi! Parhaat vinkit kokeille ja muillekin


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi