Olut

Vuoden olutravintola on helsinkiläinen Juova

Suomen paras olutravintola vuosimallia 2023 on helsinkiläinen Juova Hanahuone. Valinnan teki Helsinki Beer Festivalin asiantuntijaraati.

Raati kehuu Juovan kokonaisuutta ja monipuolista tuoreiden kotimaisten oluiden kattausta.

Juova avattiin toukokuussa 2021, keskellä pandemiaa.

”Juova Hanahuone on vajaassa kahdessa vuodessa lunastanut paikkansa olutravintoloiden kentässä. Sen agendalla on kotimaisen olutkulttuurin laajamittainen edistäminen, ja sen se tekee modernilla otteella”, raati kiittää.

Juova on seitsemän suomalaisen pienpanimon yhteisomistuksessa. Ravintolan 25 hanassa tarjoillaan Coolhead Brew’n, Etko Brewingin, Panimoyhtiö Tujun, Tired Uncle Brewingin, Mallasseppien, Olarin Panimon ja Sonnisaaren oluita. Lisäksi tiiviissä yhteistyössä ovat mukana Pien ja Imbibe International, jotka tekevät muun muassa maahantuontia.

”Olin yllättynyt tittelistä, olemme nuori ravintola vielä. Olen tietysti hyvin iloinen ja otettu, tämä on hieno palkinto”, Juovan ravintolapäällikkö Sami Ylävaara toteaa.

Helsinki Beer Festivalin Vuoden olutravintolan valitsivat Anikó Lehtinen, Mariaana Nelimarkka, Jarkko Nikkanen, Hannu Nikulainen ja Sakari Nupponen.

Juovan taustavaikuttajiin lukeutuu Jyrki Peltonen, mies myös Helsinki Beer Festivalin takana.

Ravintola sijaitsee Kaisaniemessä, josta on muodostunut olutkulttuurin keskittymä. Juovan naapurissa on miksauspöydillä ja muulla laitteistolla sisustettu Roudaribaari Ihme, ja toisella puolella tietä olutravintolat Kaisla ja Taproom Helsinki (entinen Sori Taproom).

LUE MYÖS: Jyrki Peltonen rakensi Helsingin keskustaan unelmiensa baarin, sisustus loksauttaa leuat – “Vastaavaa ei ole missään”

Palkintoraadin kommentteja Juovasta

Ravintolan sijainti Kaisaniemessä, keskellä Helsinkiä ja opiskelijoiden kulkureitillä, tekee siitä helposti lähestyttävän. Myös sisustus on kutsuva: ei suurella rahalla tehty vaan jokaisen panimon oma loosi ilmentää sen tyyliä. Juovassa on helppo viihtyä niin olutharrastajan kuin satunnaisen oluen – tai muiden hyvien juomien – ystävänkin.

Juovan palvelu on luontevaa, jopa erinomaiseksi kehuttua. Henkilökunta on sekoitus Suomen kokeneimpia oluentarjoilijoita ja nuorta polvea, ja osaa suositella niin tuoreimmat uutuudet kuin maistiaiset niille, joille olut on uusi tuttavuus. Erityismaininnan saa Juovan aktiivisuus Untappdin käytössä: kaikki kilpailijat voisivat ottaa mallia päivitystahdista.

LUE MYÖS: Portion Boysin A.P. Vuori on olutharrastaja – pienpanimo-oluet kuuluvat keikkaraideriin


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker