Kilpailut

Nuorten kokkien Suomen mestari 2023 on Saku Karstila

Saku Karstila voitti alle 27-vuotiaiden kokkien Suomen mestaruuden Helsingissä sunnuntaina. Karstila lähtee edustamaan Suomea kansainväliseen Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2023 -kilpailuun Turkkiin lokakuussa.

Rôtisseurs-järjestön Nuori kokki SM 2023- kilpailu toteutettiin Black Box -mallilla, jossa kukin kilpailija suunnitteli ja toteutti samojen raaka-aineiden pohjalta kolmen ruokalajin menun. Raaka-aineet olivat kuha, broileri, broilerin maksa, punajuuri, omena ja kuivattu luumu. Kilpailussa arvioitiin sekä keittiötyöskentelyä että valmistettujen annosten makua.

Hiljattain 18 vuotta täyttänyt Saku Karstila oli kisan nuorin osallistuja. Hän työskentelee Jyväskylässä ravintola Vesilinnassa. Toiseksi sijoittui Toni Uusilähteenmäki Tampereelta, hotelli-ravintola Vaihmalan Hovista ja kolmanneksi Sivi Saarivirta turkulaisesta ravintola Smöristä.

”Vuoden 2023 kilpailijoiden tekninen osaaminen oli korkeatasoista ja hyvin suunniteltua sekä toi hyvin esille huolellista valmistautumista kilpailuihin. Voittajan rauhallinen ja määrätietoinen työskentely näkyi ja maistui myös lautasilla. Raaka-aineiden kunnioittaminen ja selkeät, puhtaat maut toivat erinomaiset pisteet voittajalle, Saku Karstilalle”, kilpailun johtaja Esa Koppelo toteaa.

Nuorten kokkien maailmanmestaruuskisoja on käyty vuodesta 1977 lähtien. Suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden vuonna 2005 (Arto Rastas) ja 2009 (Lasse Koistinen). Viimeisin mitali on Otto Hietamiehen hopea viime vuodelta.

LUE MYÖS: Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina

Kilpailu järjestettiin Stadin Ammattiopiston Roihuvuoren kampuksella Helsingissä. KUVA Chaîne des Rôtisseurs Finlande


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi