Kilpailut

Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina

Otto Hietamies sijoittui toiseksi nuorten kokkien MM-kisoissa Meksikossa lauantaina.

”Nyt on hyvä fiilis. Toinen sija merkitsee paljon: on hienoa saada mitali Suomeen ja olla osana tällaisia kisoja ja maailman parhaita nuoria kokkeja. Ensimmäinen sija meni Norjaan, joten huippua saada Pohjoismaita kärkeen”, Hietamies kertoo.

Nuorten kokkien MM-kilpailuun osallistui 18 alle 27-vuotiasta kokkia eri puolilta maailmaa. Perinteikkään Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition -kilpailun järjestää gastronominen järjestö La Chaîne des Rôtisseurs.

Suomi oli edellisen kerran mitalisijoilla vuonna 2018, kun Emmiina Marianne Lehtonen voitti pronssia. Viime vuosien kestomenestyjä on ollut Norja: tänä vuonna voiton vei norjalainen Tonje Svee, ja myös vuosina 2021 ja 2020 voitto meni vuonomaahan.

Kilpailussa Hietamiehen menuun sisältyi alkuruokana jokirapucevicheä, mousseline ravusta ja osterista, fenkolia, kukkakaalia ja rapumajoneesia. Pääruokana oli New York strip steak, nautaragu, sipulia, maa-artisokkaa ja savustetulla naudanrasvalla maustettua kastiketta. Jälkiruokana oli valkosuklaamoussea, rusinaparfait, ananasta ja touille.

”Kaikki raaka-aineet olivat ennestään tuttuja. Haasteena oli ainoastaan keittiön ja työpisteen pienuus, mutta niistäkin selvittiin. Kisasuoritus meni hienosti ja kehuja tuli niin maku- kuin tekniikkatuomareilta. Muutamia korjausehdotuksia tuli tulevaisuutta ajatellen. Otamme ne tietenkin kiitollisina vastaan”, Hietamiehen valmentaja Sanna Rahkonen sanoo.

Hietamies työskentelee Lapland Hotelsin Kultá Kitchen & Bar -ravintolassa Helsingissä.

LUE MYÖS: Susanna Mäki voitti Nuorten baarimestarien kilpailun – kuvat parhaista cocktaileista

LUE MYÖS: Konditoria Ph7 voitti leipureiden SM-kultaa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi