Vuoden 2024 PRO-tuomaristo on nyt julki. Horeca-alan arvostetuinta suomalaista kilpailua tuomaroi 13-päinen ammattilaisraati. Lisäksi median edustajat valitsevat oman voittajansa.
Tuomaristo koostuu meritoituneista horeca-ammattilaisista. Tämän vuoden uusia kasvoja ovat muun muassa huippukokki Henri Alén ja tuotekehittäjä Jukka Turta, joka voitti viime vuonna kaksi PRO-palkintoa.
Tuomaristolla on edessään mittava urakka: kilpailusarjoja on 16, ja jokaisessa niistä on kolme finalistia. Tuomarit käyvät tahollaan läpi parisataasivuisen aineiston, jonka perusteella he valitsevat voittajat. Erillinen lehdistötuomaristo valitsee kaikkien finalistien joukosta yhden, joka palkitaan lehdistön tunnustuspalkinnolla.
Käytynä on jo kansanäänestys ja esiraadin tekemät finalistivalinnat. PRO-finalistit julkaistaan keskiviikkona 29.11.2023. Samalla käynnistyy finalistien kannustaminen, jossa kuka tahansa voi kommentoida mieleistään ehdokasta ja perustella, miksi tämä olisi sopiva voittaja. Kommentit kerätään osaksi tuomarien aineistopakettia.
Tuomaristo kokoontuu tekemään päätöksensä tiistaina 26.1.2024, ja palkinnot jaetaan PRO-gaalassa Oopperatalossa Helsingissä maanantaina 29.1.2024. Voit lukea tarkemmin PRO-kilpailun kulusta täältä.
PRO-tuomaristo 2024:
- Mikko Paukkonen, Kesko (puheenjohtaja)
- Markku Ojala, Suomen Keittiömestarit
- Greta Grönholm, Suomen baarimestarien ja kannattajien kerho FBSK
- Heidi Mäkinen, Suomen Sommelierit
- Stefan Sjöblom, Suomen Hovimestarikilta
- Miika Kostilainen, Fazer Retail Suomi
- Mervi Vilén-Peltoniemi, Perho Liiketalousopisto
- Henri Alén, Muru Dining
- Marjaana Manninen, Opetushallitus
- Kristian Helanne, Restel
- Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä
- Arto Rastas, Periscope
- Jukka Turta, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut
PRO-lehdistötuomaristo 2024:
- Eeva Paljakka, Iltalehti (puheenjohtaja)
- Teresa Välimäki, Avocado Republic
- Aapo Siippainen, Helsingin Uutiset
- Petra Tuominen, MTV Uutiset
Tutustu tuomaristoon tarkemmin täällä: PRO-tuomaristo 2024
Mikä on PRO-palkittavan tärkein ominaisuus? Tuomaristo vastaa
Intohimona muuttaa alaa paremmaksi jokapäiväisessä työssä. (Huippukokki, yrittäjä Henri Alén)
Pro on pro, monipuolinen taituri joka taitaa alansa. Hän pystyy nopeasti ja sujuvasti lukemaan tilannetta ja mukautumaan tarpeen vaatiessa. (Baarimestariyhdistys FBSK ry:n puheenjohtaja, yrittäjä Greta Grönholm)
Tärkein ominaisuus on rakkaus lajiin. Palkittavasta näkyy aito välittäminen omasta työstä, asiakkaista ja kollegoista. (Suomen hovimestarikillan puheenjohtaja, bankettihovimestari Stefan Sjöblom)
Pro-palkittavalla on palo. Hän innostaa ja inspiroi ihmisiä, uskoo voivansa muuttaa maailmaa. (Lehdistöraadin puheenjohtaja, ruokatoimittaja Eeva Paljakka)
PRO-tunnustuspalkinnot jakaa horeca-alan ammattilaisten Aromi-lehti. Avec ja Aromi kuuluvat samaan Mediakonserni Keskisuomalaiseen.