-
ResQ Club
ResQ
ResQ on mobiilisovellus, jonka kautta muun muassa ravintolat voivat myydä hävikkiuhan alla olevia tuotteitaan. Sovelluksen avulla sekä myyjät että asiakkaat voivat myötävaikuttaa hävikin vähentämiseen ravintoloissa, kahviloissa, leipomoissa sekä ruokakaupoissa. Resq Clubilla on yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää Suomessa.
”Vastuullisuus on ResQ:n koko olemassaolon tarkoitus. Missiomme on auttaa ravintoloita, kaviloita, leipomoita ja ruokakauppoja sekä heidän asiakkaitaan vähentämään ruokahävikkiä ja sitä kautta myötävaikuttaa ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjuntaan. Vastuullisuus on siis toimintamme ytimessä ja ohjaa kaikkea, mitä teemme.”
-
IPI Kulmakuppila
Kahvila IPI
Kahvila Ipi on alun perin perustettu kehitysvammaisen henkilön toiveesta, jotta hän voisi työskennellä aidossa, oikeassa kahvilassa. Kahvila tarjoaa työharjoittelupaikkoja ja osallistavaa päivätoimintaa yhteistyössä oppilaitosten ja Lyhty ry:n kanssa. Kahvilan toiminnalla halutaan tuoda esiin kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden osaamista ja edistää heidän työllistymistään ja yhteiskunnallista sopeutumistaan.
”Haluamme esimerkillämme vaikuttaa muiden ravintoloiden ja kahviloiden sosiaalisen vastuullisuuden lisääntymiseen. Täsmätyökykyisissä on valtava potentiaali, jos vain annamme heille mahdollisuuden. Hyvällä perehdytyksellä, selkeillä ohjeistuksilla ja pilkotuilla työtehtävillä voi saada tunnollisen ja pitkäaikaisen työntekijän.”
-
KasvisPro-koulutushanke
JAMK, Savon koulutuskuntayhtymä, SeAMK, XAMK, Ammattikeittiö Osaajat, Maa- ja metsä-talousministeriö
KasvisPro-koulutushankkeessa edistettiin kasvipainotteista ruokailua julkisissa ruokapalveluissa, mikä vähentää ruokaan liittyviä ympäristövaikutuksia ja parantaa väestön terveyttä. Toteutetut koulutukset sekä edelleen avoimesti saatavilla olevat materiaalit tukevat ruokapalveluita kasvisruoan tarjonnan ja hyväksyttävyyden lisäämisessä ja edistävät näin ruokapalveluiden ekologista ja sosiaalista vastuullisuutta.
”KasvisPro lisäsi ruokapalveluiden osaamista ja ymmärrystä kasvisruokien ja kasviproteiinien käytöstä sekä niiden vaikutuksista ilmastotavoitteisiin ja ravitsemukseen. Kasvisruokien kiinnostavuus kasvoi henkilöstön keskuudessa, ja tavoitimme myös ammatillisia opettajia, joiden kaut ta vaikutukset ulottuvat tulevaisuuden tekijöihin.”