Ravintolat

Tältä se nyt näyttää! Asemahalli Helsingissä mullistettiin näyttäväksi ravintolaksi

Suurista ikkunoista tulvii valoa ravintolasaliin. Huonekorkeutta on kahdeksan metriä ja lattiapinta-alaa noin tuhat neliömetriä. Asiakaspaikkoja salissa on 320. KUVA Mellakka Helsinki

Helsingin päärautatieaseman entinen lippuhalli on avattu pitkän remontin jälkeen. Tilassa toimii nyt italialaistyylinen ravintola Olivia. Norjalainen ketju avaa piakkoin vielä toisen ravintolan Kluuviin, ja suunnitelmissa on laajentuminen myös muualle Suomeen.

LUE MYÖS: Ketjunkin ravintolasta voi tehdä yksilöllisen – näin sitä yritetään Helsingin Olivia-ravintoloissa

Eliel Saarisen 1900-luvun alussa suunnittelemaa Helsingin päärautatieasemaa on uudistettu viime aikoina toden teolla. Entisiin hallintotiloihin aukesi viime keväänä 491 huoneen hotelli, ja nyt maanantaina asemalla avattiin uusi Cafe Eliel.

Rautatieaseman Oliviaa on valmisteltu pitkään ja hartaasti yhdessä Museoviraston kanssa, se kun sijaitsee historiallisesti arvokkaassa rakennuksessa. Ympyrä sulkeutuu: alkujaan tilassa oli ravintola. Viimeksi hallissa myytiin lippuja, mutta 1900-luvun alusta 1950-luvun lopulle se oli toisen ja kolmannen luokan lipun ostaneiden odotus- ja ravintolasali.

“On tosi hienoa päästä viimein avaamaan ravintola upeaan historialliseen lippuhalliin, joka herätetään eloon uudestaan Olivian myötä. Ravintola tuo alueelle arvon, jonka se ansaitsee”, sanoo ravintolan operatiivinen päällikkö Maija Saarman.

“Yksi upeimmista asioista tilassa on baaritiskin takana oleva koristeellinen kaari ja alkuperäinen kello, joka on aikanaan näyttänyt aikaa junamatkustajille. Tilassa on myös muutamia lähes sata vuotta vanhoja tuoleja alkuperäisestä lippuhallista.”

Rautatieaseman Olivia ammentaa ennen kaikkea Milanosta, ja tarjoaa italialaistyylisen illalliskokemuksen alkupaloista risottoihin, pastoihin, viineihin ja jälkiruokiin.

Pizzat paistetaan ravintolasalin puolella Italiasta tuodussa 14 pizzan kiviuunissa. KUVA Mellakka Helsinki
Ruuat valmistetaan itse alusta lähtien. KUVA Mellakka Helsinki
Ravintolasalissa on nelimetrisiä oliivipuita, mutta kaikkiaan lopputulos kunnioittaa Eliel Saarisen 1900-luvun alussa suunnitteleman asemarakennuksen henkeä. KUVA Mellakka Helsinki
Seinällä komeileva kello on ollut paikallaan 1900-luvun alusta. Vihreät pylväät ovat niin ikään alkuperäisiä. KUVA Mellakka Helsinki
Kaivokadulle avautuva 250-paikkainen terassi avataan maaliskuun lopulla. Terassille kuljetaan ikkunan kautta. KUVA Mellakka Helsinki
Olivia palvelee lounaasta myöhäisiltaan. Illallisen päälle voi nauttia cocktailin. KUVA Mellakka Helsinki


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi