Kilpailut

Nuorten kokkien SM-kisat järjestetään tammikuussa 2023

Tammikuussa järjestettävä Nuori kokki 2023 -kilpailu on avoinna alle 27-vuotiaille suomalaisille kokeille. Voittaja lähetetään edustamaan Suomea nuorten kokkien MM-kisoihin.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, aiemmin Paistinkääntäjien veljeskunta, on järjestänyt kansainvälisiä Nuorten kokkien kilpailuja (Jeunes Chef Rôtisseurs) vuodesta 1977. Osallistujan on työskenneltävä yrityksessä, jossa hänellä on työnantajanaan tai esihenkilönään Rôtisseurs-aktiivijäsen arvolla Maître- tai Chef Rôtisseurs.

Suomalainen Otto Hietamies palkittiin nuorten kokkien MM-kisoissa Meksikossa tänä vuonna hopeamitalilla.

”Odotamme ilolla, että löydämme kilpailemiseen motivoituneen, teknisesti osaavan ja makumaailman hallitsevan lahjakkuuden, jonka kanssa hiomme kokonaisuudet huippukuntoon ja pistämme Norjalle kampoihin. Norja on voittanut kolme kultamitalia peräkkäin”, kansallisen kilpailun päätuomari ja kansainvälisen kisan makutuomari Esa Koppelo sanoo.

Ennen tammikuun SM-kisoja järjestetään aluekarsinnat marras–joulukuussa 2022. Ilmoittautumisesta ja kisan yksityiskohdista voi lukea Rôtisseursin sivuilta.

”Haluamme kilpailua tukemalla osaltamme kehittää työvoimapulasta kärsivän alan houkuttelevuutta. Kilpailut joissa keittiöiden nuoret ammattilaiset pääsevät näyttämään kyntensä, kehittävät ravintola-alan vetovoimaisuutta. Ne luovat myös alan ammattiylpeyttä ja lisäävät ravintola-alan arvostusta”, kilpailua sponsoroivan Kespron Food Development Manager Harri Veckman kertoo.

LUE MYÖS: Otto Hietamies palkittiin maailman toiseksi parhaana nuorena kokkina


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi