Hämyiselle tanssilattialle oli puhallettu usvaa, joka sai yökerhon lasermaiset valot näyttämään vielä vaikuttavammilta. Yökerhon ensiavaamiseen oli aikaa viisi tuntia.
Olin tutustumassa paikkaan ennen ensi-iltaa, ja ilmassa kupli jännitys ja odotus. Vielä ehtii tehdä viimeistelyjä. Remonttimies asensi vessojen lukkoja paikalleen, ja joku maalasi huolittelematonta seinänpätkää spraymaalilla mustaksi. Baarimestari riisui remonttihanskat, oli aika siirtyä raksalta tiskin taakse.
Ravintolapäällikön uran varrelta löytyi jo liuta baarien avauksia, ja avaamisen hetket olivat aina parasta, hän kertoi.
Helsingin yöelämä uudistuu, ja puolen vuoden aikana on avautunut useita yökerhoja, baareja ja ravintoloita. Oman paikan perustaminen onkin monen ammattilaisen unelma.
Ravintolan avaaminen lähtee liikkeelle loistavasta liikeideasta ja yrittäjän innosta. Pian tarvetta on myös excel-taulukoiden taituroinnille ja liiketoimintasuunnitelmalle. Jos näistä ei vielä ole kokemusta, on erinomainen ajatus osallistua yrittäjyyskurssille. Se auttaa esimerkiksi rahoituksen laskemisessa, mikä kannattaakin tehdä huolella, sillä realismi on yrittäjän viisain vakuutus.
Tuoreessa artikkelissa ääneen pääsevät yrittäjät: parhaat neuvonsa omasta ravintolasta haaveilevalle kertovat konkarit Jenny Kurkela ja Jani Hiltunen.
Lue myös: Video: Tällainen on uusi yökerho No Name Helsingin keskustassa