Yökerhot

Video: Tällainen on uusi yökerho No Name Helsingin keskustassa

Helsingin yöelämä uudistuu, ja uusin tulokas on ydinkeskustaan Kalevankadulle avautunut baarin ja yökerhon yhdistelmä No Name. Baari sijaitsee pitkäaikaisen viinibaari Vinvinin entisessä tilassa Kalevankadulla.

Yllä: Tältä näyttää yökerho No Name. Liiku kuvien ja videoiden välillä painamalla sivun reunaa.

Baari avautuu jo afterworkin aikaan, ja yökerho on auki kymmenestä aamuviiteen. Sisäänpääsy yökerhoon on poikkeuksellisen edullinen, viisi euroa, sisältäen narikan.

No Namen ravintolapäällikkö Alex Bryan headhuntattiin naapurissa toimivasta Heidi’s Bier Barista, joka on opiskelijoiden suosiossa. Kokemusta yöelämästä riittää, sillä Bryan on ollut avaamassa useita klubeja.

”Avaamisen hetket ovat tässä työssä aivan parasta”, Bryan kertoo Avecille.

Helsinkiin on avautunut viime kuukausina useita uusia yökerhoja, kuten Le Bloom, Camping Helsinki, Kult ja DTM. Bryanin mukaan enää trendi ei ole tehdä supersuuria klubeja, vaan nyt haetaan intiimiyttä ja tunnelmaa. Uusia tulee, vanhoja suljetaan, ja vaihtuma on luonnollista.

”Yökerhon normaali elämänkaari on 3–5 vuotta.”

Baari keskittyy kohtalaisen simppeliin juomalistaan, joka on kallellaan Japaniin. On olutta, muutama viini, sakea, sojua ja umeshua – sekä kuuden litran show-samppanja. Cocktaileissa kiinnostava kuriositetti on nuorten suosima, trendikäs seltzer. Seltzer on matala-alkoholinen ja vähäkalorinen juoma, jossa on tavallisesti soodaa, alkoholia ja makuainetta. No Namessa seltzerit tehdään itse, ja makuina ovat sitruunaruoho-lime, vadelma tai yuzu. Baarimestari Juuso Helininin mukaan seltzereissä on alle 30 kaloria desissä.

”Teemme täällä helposti nostettavia cocktaileja, jotka prebatchataan pitkälle”, Helin kertoo. 

Juuso Helin on mukana avaamassa No Namea. Avauksen jälkeen hän palaa Jyväskylän Club Escapeen, jossa hän työskentelee ravintolapäällikönä. KUVA Outi Tuomivaara

Pohjoisuutta ja aasialaisuutta

Avaustiedotteessa No Namen teemaksi kerrottiin pohjoinen vieraanvaraisuus yhdistettynä aasialaiseen ystävällisyyteen ja estetiikkaan. Ravintoloitsijana on Noho Partners -konserni.

”Ravintola jakautuu baariin ja yökerhoon, jotka henkivät vahvasti aasialaista tunnelmaa. Meillä on myös tarjolla monia erikoisempia juomia, kuten japanilaisia cocktaileja ja lukuisia erikoisoluita. DJ:t soittavat monipuolista musiikkia baarissa ja yökerhossa ja luovat omalta osaltaan viihdyttävää ja rentoa tunnelmaa asiakkaiden iloksi, No Namen ravintolapäällikkö Alex Bryan kertoo.

No Name avautui perjantaina 5.4.2024 osoitteeseen Kalevankatu 6. Naapurustossa on useita baareja, muun muassa Heidi’s Bier Bar, Villi Wäinö, Old Irish Pub ja Base.

”Kalevankadun alkupää on muuttunut muutaman vuoden aikana yhdeksi Helsingin merkittävimmistä ravintolakaduista. Siellä on jo ruoka- ja olutravintoloita, mutta No Namen kaltainen baari & yökerho alueelta on puuttunut. No Name on suunnattu kaikille hyvää tunnelmaa ja palvelua arvostaville”, Noho Partnersin ravintolaryhmänjohtaja Sebastian Pinomaa sanoo.

No Name on yksi Noho Partnersin viihderavintoloista ympäri Suomen. Helsingissä yhtiön aiempia viihderavintoloita ovat muun muassa Teatteri, Apollo, Wallis ja Babylon.

”No Namen toimintaa ohjaavat selkeät arvot sekä vieraanvaraisuus, jotka saavat ravintolan erottumaan edukseen. Paikan erikoisuuksina voi nostaa esille myös itsevalmistetut seltzerit sekä laadukkaat mocktailit. No Name tuo bileiden lisäksi Kalevankadun afterwork-tarjontaan hyvän lisän”, NoHo Partnersin ravintolaryhmänjohtaja Joonas Pikkarainen kertoo.

No Namen baari on avoinna tiistaisin klo 16–02, keskiviikosta lauantaihin klo 16–05 ja sunnuntaisin klo 18–02. No Namen yökerho on auki keskiviikosta lauantaihin klo 22-05. Yökerhon ikäraja on 20 vuotta ja sisäänpääsy narikoineen maksaa viisi euroa.

LUE MYÖS: Helsingin keskustaan avautui Ibiza-vaikutteinen yökerho, jonka avauksen budjetti oli miljoona euroa – ”Yli meni”

LUE MYÖS: Kuvat hurjasta muutoksesta: Alvar Aallon piilotettu luomus Helsingissä jytisee nyt elektronisen musiikin tanssiklubina

Juttua on päivitetty kauttaaltaan 12.4.2024.

No Name sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 6. KUVA Jaakko Sandqvist
Alex Bryan (vas.) ja Sebastian Pinomaa. KUVA Henri Juvonen
Ravintolapäällikkö Alex Bryan. KUVA Henri Juvonen
Ravintolaryhmänjohtaja Sebastian Pinomaa. KUVA Henri Juvonen

LUE MYÖS: Tältä näyttää Helsingin keskustaan avattu uusi baari, joka yhdistää minigolfin ja yökerhon – yllättäviä ratoja

LUE MYÖS: Uusia halleja keskustoihin! Suomen kaupungeissa on huutava puute tiloista, sanoo tapahtumapomo


  • Tilaa Lehti

    Shaker
    Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

    Tilaa Shaker