Alkoholiton cocktail on tehnyt tuloaan jo pidempään. Baarimestari Mika Koivulan tuoreessa e-kirjassa esitellään yli 30 alkoholitonta cocktailia. Kirja on suunnattu kuluttajille, mutta jokainen resepti sopii myös ammattilaisille. Alkoholittomat cocktailit -kirjan voi ladata kokonaisuudessaan ilmaiseksi.
Koivula pyörittää Facebookissa ja Instagramissa Kotibaari-nimistä projektia, jossa hän jakaa cocktailvinkkejä. Koivula on huomannut, että nimenomaan alkoholittomien juomien tasossa olisi Suomessa vielä parannettavaa.
“Toivon, että baarit ja ravintolat alkaisivat panostaa enemmän alkoholittomien cocktailien laatuun. Niitä nauttivat asiakkaat etsivät makuelämyksiä samoin kuin alkoholillisten cocktailien juojat, eikä heitä pidä aliarvioida”, Koivula toteaa.
Uudessa Alkoholittomat cocktailit -kirjassaan Koivula tarjoilee yli 30 alkoholittoman cocktailin reseptiä. Useimmat resepteistä on rakennettu Roti G ja ISH Spirits -brändien alkoholittomien tisleiden pohjalle. Kyseiset juomafirmat ovat kirjan yhteistyökumppaneita.
Alkoholittomat cocktailit -kirja on ladattavissa sähköisenä ilmaiseksi Mika Koivulan kotisivuilta.
LUE MYÖS: Vaikka työhön liittyy läheisesti alkoholia, voisiko itse olla juomatta? Eetu Topo kokeili
Peach Dennis
Peach Dennis on punch-tyylinen alkoholiton cocktail, joka saa lempeän mausteisuutensa Keisarin morsian -teestä yhdistettynä agaveen ja persikkaan.
Resepti
50 ml ISH Mexican Agave Spirit
30 ml Persikkapyree *
20 ml Sitruunamehu
30 ml Keisarin Morsian -tee **
* Persikkapyree
1 prk säilykepersikoita
2 dl sokeri
** Keisarin Morsian -tee
250 ml vesi
2 tl Keisarin Morsian
Tekotapa: Ravistaminen
Lasi: Old Fashioned
Jäitä: Kyllä
Koriste: Tähtianis
Vaikeusaste: Helppo
Ohje
Mittaa kaikki raaka-aineet ravistimeen. Lisää jäitä ja ravista voimakkaasti noin 15 sekuntia. Tuplasiivilöi lasiin ja lisää jäät sekä koriste.
Kaada säilykepersikat ja niiden mehu blenderiin ja lisää sokeri. Aja seos tasaiseksi pyreeksi.
Lämmitä vesi ja kaada astiaan. Lisää tee ja anna hautua noin 30 minuuttia. Tee saa olla normaalia vahvempaa. Voit myös tehdä tämän kylmäuuttamalla, mittaamalla raaka-aineet suljettavaan astiaan ja hauduttamalla teetä jääkaapissa yön yli.