Messut

Tällainen oli Fastfood & Café & Restaurant Expo 2023

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin ke–to 22.–23.2023 ravintola-ammattilaisten Fastfood & Café & Restaurant Expo. Seurasimme messuja tässä päivittyvässä artikkelissa. Avec ja Aromi olivat messujen mediakumppanit.

Seuranta:

Klo 16:45: Toinen messupäivä alkaa olla paketissa, joten nyt on aika laittaa seuranta pakettiin. Reppuun jäi paljon iloisia kohtaamisia, hyvää fiilistä ja juttuideoita. Kiitos toimituksen puolesta ja jälleennäkemisiin!

Klo 16:30: Tättädää, FFCR Fastfood Champion -kisan voittaja on selvillä ja hän on Henri Grönholm. Kakkossijalle kiri Juuso Miettinen ja kolmanneksi Niko Pirtinsola. Kilpailijat valmistivat kisassa burgeri, hodari sekä vapaavalintainen annos. Avec-tiimi onnittelee!

FastFood Champion -kisan voittajat Juuso Miettinen, Henri Grönholm ja Niko Pirtinsola. KUVA Mia Heiskanen.

Klo 15:45: Virkistystä mangonmakuisen smoothien muodossa tarjoiltiin Finduksen ständillä. Hedelmäpyreet taipuvat ammattikeittiössä moneen ja vege rokkaa. Minna Lindhin (kuvassa vasemmalla) mukaan ammattikeittiössä on nyt kova tarve nimenomaan inspiroivalle reseptiikalle ja uusille ideoille.

Smoothie-kippis kesälle toivottaa Finduksen iloinen kolmikko. KUVA: Mia Heiskanen

Klo 15:30: Nyt trendaa vihreä tee erilaisin maustein, kertoi Petra Lepistö-Serko teehuone Sergejeffin ständillä. Vihreässä teen maustamisessa tärkeää on se, että vihreän teen oma maku ei peity, vaan maustaminen tehdään herkällä otteella. Vihreä tee yhdistettynä hempeisiin makuihin houkuttelee myös nuoret kuluttajat teekupposen äärelle, Lepistö-Serko vinkkaa. Musta tee parittuu näin: English Breakfast ja suolaiset, Earl Grey yhdessä kakun ja pullan kanssa, Afternoon Darjeeling on teen samppanja ja se aito kello viiden tee. Mahtava teemaailman tietopaketti minuutissa, Avec kiittää!

Klo 14.10: Bongattu tulevaisuuden ihmeuuni eli höyryn ja mikroaaltojen yhdistelmä, joka kaiken kukkuraksi puhdistaa itse itsensä. Valmiit reseptit ja paisto-ohjelmat uivat käyttäjälle pilvestä nappia painamalla. Nopeakin se on, 4 annosta uunista ulos samassa ajassa kuin normiuuniin tyrkkäisi yhden. Ruotsalaiset osaavat myydä, se on pakko myöntää.

Klo 12.45: Live-kitcheniin laskeutui tähtipölyä kun tiskin taakse asettui kokkamaan ja kertomaan kuulumisia Michelin-kokki Kim Mikkola juttukaverina Sirly Ylläsjärvi. Kim kertoi omasta urastaan ja kuulumisista samalla Inarin signature-annoksia kokkaillen. Inspiroivaa puhetta mieheltä, joka tekee rohkeita liikkeitä niin elämässä kuin uralla.

Klo 12.00: Hoi hoi, muistetaan gluteenittomuus ravintoloissa, huhuillaan Keliakialiiton ständillä. Jos glueteenittomuuden kiemurat mietityttävät, apua ja neuvoja keittiöön on yllin kyllin tarjolla, Sirpa Gylling muistuttaa.

Keliakialiiton neuvokkeja ja apuja tarjoaa ständillä projektipäällikkö Sirpa Gylling. KUVA Mia Heiskanen


Klo 11.40: Kerro se kuvin. Osallistaa ja ideoita voi kerätä myös piirtämällä. Kespron ständillä voi käydä kertomassa omat toiveensa ja ajatuksensa siitä, millainen Kespron tulisi olla vuonna 2030. Itse ei tarvitse tikku-ukkoja piirtää, vaan paikalla on ammattilainen, joka kuvittaa hajatukset. Hauska idea!

Tässä piirretään Kespro 2030 -kuvaa ekan messupäivän ajatuksista. KUVA Mia Heiskanen

23.3. Klo 11.30: Hyvältä näyttää toisen messupäivän osalta. Ständeillä on hyvä pössis. Katsotaan mitä tämän päivän Avec-haaviin tarttuu!

Klo 17.27: Paketoidaanpa seuranta tältä päivältä. Kiitos ensimmäisestä messupäivästä ja törmäämisiin taas huomenna! Tämän seurannan ottaa komentoonsa Mia Heiskanen.

Klo 17.15: Kovasti se perinteiseltä pepperonilta tuntuu ja maistuu, mutta on vegeä. The Vegetarian Butcher -tuotemerkin NoPepperoni saapuu markkinoille toukokuussa.

Epäpepperonia maistatuksessa Unileverin tiskillä. Hämmentävän lähellä oikeaa pepperonia ainakin näin pizzan päällä. KUVA Jaakko Sandqvist

Klo 15.46: Pieneksi ovat käyneet laitteet. Ravintolapalveluihin erikoistuneen kotimaisen teknologiayritys Yonotonin kehittämään käsikonsoliin voi muun muassa näpytellä tilauksen, tehdä maksusuorituksen sekä hoitaa esimerkiksi kulunvalvontaa.

Klo 15.39: Kebabrobotti säästää aikaa ja vaivaa, hehkuttaa Metoksen Jari Korhonen. Automaattisesti toimiva terä tunnistaa kebabvartaan kokomuutokset ja leikkaa sopivan kokoista siivua. ”Ihan pienimpiin ravintoloihin ei välttämättä kannata hankkia, mutta erinomainen investointi isompiin”, Korhonen sanoo.

Uusinta uutta. Metoksen Jari Korhonen esittelee kebabrobottia. KUVA Jaakko Sandqvist

Klo 13.15: Viime vuonna perustettu Luovuus kukkii kaaoksesta -ravintola on ollut suosittu. Rico Aaltonen jalkautui vierailemaan FFCR-messujen Live Kitcheniin valmistamaan ruokaa. Sardiinileivät menivät hujauksessa yleisön suihin.

Sardiinileipä Rico Aaltosen tapaan. KUVA Jaakko Sandqvist

Klo 12.30: Hilejuomakoneet ovat kaikessa värikkyydessään suosittuja muun muassa tivoleissa, sisäleikkipuistoissa ja tapahtumissa, kertoo Snack Food Finlandin myyjä Eila Kivilompolo. Yrityksen myymistä ja vuokraamista laitteista löytyy vaihtoehtoja vohveliraudoista strösseli- ja popcornkoneisiin.

Eila Kivilompolo ja kirpeä veriappelsiini–omena-hilejuoma. KUVA Jaakko Sandqvist

Klo 12.22: Pyhäinhäväistys! Suomalaisille pyhä tuote eli lihapiirakka… mutta seitanilla?! Kyllä vain, sanoo Virna Foodin yrittäjä Virve Räisänen. Yrityksen missio on tarjota ammattikeittiöihin vegevaihtoehtoja. ”Se on yhteiskunnallinen vastuumme”, Räisänen sanoo. Tuotteista on hänen mukaansa pyritty tekemään mahdollisimman selkeitä ja helppoja ammattikäyttöön, jotta siirtymä kohti vegempää tulevaisuutta olisi helpompi.

Ke 22.3. klo 11.25: Tervetuloa mukaan liveseurantaan! Avec poimii tähän artikkeliin kiinnostavia nostoja messuilta. Paikan päältä raportoivat Avecin digituottaja Jaakko Sandqvist ja Aromin tuottaja Mia Heiskanen.

Tule moikkaamaan! Päätoimittaja Outi Tuomivaara (edessä) ja tuottajat Mia Heiskanen ja Jaakko Sandqvist Avecin ja Aromin pisteellä 2c43. KUVA Outi Tuomivaara


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi