Kilpailut

Suomen parhaat nuoret ammattiosaajat kisaavat Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla

Ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista Taitaja-tapahtumassa Porissa tällä viikolla.

Kilpailun lisäksi Taitaja-tapahtuma on kohtaamispaikka ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville asiantuntijoille sekä näyteikkuna ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle.

Cateringkokki-lajin kilpailijat Roosa Karhu ja Linda-Maarit Aittamaa (Kainuun ammattiopisto) Taitaja2016-finaalissa Seinäjoella. KUVA Skills Finland/Juha Käenmäki

Porin urheilukeskuksessa järjestettävään tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki seuraamaan viittäkymmentä lajia ja näytöslajia, joissa taidoistaan mittelee yhteensä 350 kilpailijaa. Taitaja-tapahtumaa voi seurata myös YouTubessa. Elokuva- ja TV-alan opiskelijat tuottavat kilpailupäivien aikana kanavalle Taitaja2022 TV:n live-lähetystä.

Lisäksi Taitaja2022 on täynnä oheistapahtumia. Tapahtumatorilla tutustutaan kumppaneiden toimintaan, Rekrytreffeiltä löydetään uusia uramahdollisuuksia sekä työpaikkoja ja seminaareissa kuullaan ajankohtaiskeskusteluja myös SuomiAreena-etkojen merkeissä.

Tapahtuma-alueelta löytyy myös erilaisia palveluita ja syötävää.

Kondiittorilajin semifinaalien tuotoksia Taitaja2017-tapahtumassa Helsingissä. KUVA Skills Finland/Miitta Mellanen

Taitaja2022-tapahtuma on avoinna yleisölle tiistaina 17.5. klo 8–17, keskiviikkona 18.5. klo 8–17 ja torstaina 19.5. klo 8–12.

Avajaisia vietetään Isomäki-areenalla maanantaina 16.5. klo 17.45–19.00. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa Isomäki-areenassa torstaina 19.5. klo 14.45.

Taitaja2022-tapahtumasivusto: https://taitaja2022.fi/fi/
Taitaja-tapahtuma Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UC0gA5OIzfnHDGRsxgcxcCbw

LUE MYÖS: Helmi Niemelä, 20, rakentaa ravintolauraa: ”Jos on itse halukas oppimaan jatkuvasti uutta, on tällä alalla toimiminen unelmaa”


  • Tilaa Lehti

    Evento
    Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

    Tilaa Evento