MAINOS

Hyvä henkilöstövuokrausyritys pitää huolta työntekijöistä – keikkatyö tarjoaa vapautta ja valtaa

Bolt.Works on vahva työllistäjä hotelli-, ravintola- ja catering-alalla. Henkilöstövuokrausyrityksenä se haluaa puhdistaa työnvälityksen mainetta ja olla alan edelläkävijä. Boltin missiona on murtaa alan perinteisiä toimintamalleja, ja sitä varten on kehitetty uniikki mobiili- ja verkkosovellus, jossa työ ja tekijä kohtaavat reaaliaikaisesti. Yksi Boltin tuhansista tekijöistä on Risto Ilkola. Hän on 41-vuotias vuoropäällikkö, joka tekee Boltin kautta kaikenlaisia ravintoloihin ja tapahtumataloihin liittyviä työtehtäviä. Nummelassa asuva Ilkola työskentelee Helsingin keskustassa.

“Tällä hetkellä olen ollut vuoden Finlandiatalossa ja Pikku-Finlandiassa.”

Aiemmin Ilkola teki laidasta laitaan keikkahommia ympäri Helsinkiä ja sen lähiseuduilla. Nyt kalenteri kuitenkin täyttyy Pikku-Finlandian työkeikoista. Vaikka hän työskenteleekin vakituisen työntekijän tavoin yhdessä toimipisteessä, ei Ilkola ole aikeissa siirtyä pois henkilöstövuokrauksen piiristä.

“Tämä antaa vapautta: pystyy itse suunnittelemaan työtään ja päättämään, koska on töissä ja koska ei. Se sopii elämäntilanteeseeni hyvin.”

Jos vakituinen työpaikka on tähtäimessä, suosittelee Ilkola silti harkitsemaan henkilöstövuokrausyrityksen kautta työskentelyä. Hänen mukaansa on iso päätös hakea paikkaan, jossa ei ole ikinä ollut töissä.

“Keikkatyöläisenä pystyy näkemään, minkälainen fiilis ja ilmapiiri siellä on. On myös helppo testata useita vaihtoehtoja matalalla kynnyksellä.”

Ja kun keikoilla tekee työnsä hyvin, voi palkintona olla pesti vakituisena työntekijänä. Ilkolan mukaan Bolt.Worksillä avoimet paikat tuodaan todella helposti valittaviksi omaan sovellukseen, jota hän kehuu vuolaasti.

“Pystyn sovelluksen kautta tekemään kaikki työntekoon liittyvät asiat.”

Samasta paikasta näkee, missä työtä on tarjolla ja varaamaan keikat. Ilkola seuraa mielellään, minkälaisia keikkoja on tarjolla ja minne olisi mahdollisuus päästä työskentelemään. Jos tarjolla on mahtava tapahtuma, johon haluaa töihin, onnistuu varaus suoraan sovelluksesta. Myös palkkoihin liittyvät asiat ja luvat kulkevat sovelluksen kautta.

“Ja jos tarvitsen apua, saan sitä suoraan sovelluksen chatin kautta.”

Tutustu Boltin sovellukseen tästä!

Ei vain työnantaja, vaan työntekijän auttaja

Bolt.Worksin sovelluksessa työntekijät ja yritykset voivat myös antaa toisistaan palautetta. Kommentit työsuorituksesta saa suoraan tehdyn työn jälkeen ilman välikäsiä. Ilkola näkee tämän ainoastaan positiivisena asiana.

“Muualla palaute saattaa jäädä matkalle, jos rekrytointikonsultti ei muista kertoa sitä eteenpäin. Kun työn tilaaja laittaa palautteen Boltin sovelluksen kautta, se tulee sellaisenaan suoraan minulle. Sen ansiosta saa heti tietää, miten homma on mennyt.”

Säännöllisen palautteen ansiosta omaa työsuoritusta on helppo seurata. Palaute tukee omaa ammatillista kehittymistä. Hyvistä suorituksista on tarjolla myös pientä ekstraa. Erinomaisen arvostelun saaneen työntekijän Bolt.Works palkitsee automaattisesti rahallisella bonuksella, joka lisätään palkkaan.

Kaiken yhteydenpidon voi Boltilla niin halutessaan hoitaa sovelluksen kautta, eikä kasvokkaista kontaktia henkilöstövuokrausyritykseen tarvita välttämättä ollenkaan. Ilkola kuitenkin kiittelee Bolt.Worksiä siitä, että yhteydenpitokanavia on useita. Hänen mukaansa rekrytointikonsultteihin voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

“He ovat ihmisläheisiä tyyppejä, ja on tosi ihana toimia heidän kanssaan.”

Ilkolan mukaan Bolt ei edes tunnu työnantajalta.

“He ovat minun auttajiani työn tekemisessä. Kulkevat mukana ja hoitavat minun asiani niin kuin pitääkin. Olen ollut hyvin tyytyväinen!”

Noora Lappalainen. KUVA Sakari Röyskö

Keikkatyö mahdollistaa työn, vapaa-ajan ja opiskelun yhdistämisen

Kuopiolainen Noora Lappalainen tekee Bolt.Worksin kautta ravintola- ja matkailualan keikkatöitä farmasiaopintojen ohessa. 21-vuotias Lappalainen pystyy yhdistämään opiskelun, työnteon ja vapaa-ajan joustavasti, koska henkilöstövuokrausyrityksen kautta työskennellessä työmäärän voi määrittää itse.

“Tämä on tosi paljon vapaampaa kuin jollain toisella työnantajalla saattaisi olla.”

Lappalaisen mukaan keikkoja on tarjolla todella monipuolisesti. Opiskelijan kalenteriin sopivat erityisesti päivän tai pari kestävät keikat, ja niitä onkin tarjolla runsaasti. 

Lappalainen päätyi Bolt.Worksille katsellessaan töitä Duunitorista, jossa Boltilla oli hakemus tapahtuma- ja festivaalityöntekijöille.

“Ajattelin, että tämä kuulostaa mielenkiintoiselta. Pyydettiin lataamaan sovellus ja sinne tehtiin ihan perus työhakemus, johon laitettiin oma työkokemus. Samalla pystyi valitsemaan, miltä aloilta haluaa ottaa töitä vastaan.”

Boltin sovellus on Lappalaisen mielestä todella selkeä ja yksinkertainen. Omasta profiilista pääsee helposti täydentämään omia tietojaan.

“Sinne pystyy itse lisäämään uudet koulutukset ja kortit.”

Sovelluksesta löytyvät myös palkkaerittelyt ja työsopimukset. Jokaisesta keikasta saa myös erikseen työtodistuksen. Kun kaikki dokumentit ovat sovelluksessa, ei niistä tarvitse huolehtia itse.

“Omasta mielestäni on hyvä, että kaikki on siellä tallessa.”

Palautteella on väliä

Bolt.Worksin kautta Lappalainen on tehnyt pääosin tapahtumatyöntekijän tehtäviä festivaalien anniskelualueilla. Hänen mukaansa työ on mukavaa, ja sen ohessa saa kuunnella artisteja. Mukavimmat muistot ovat Ilosaarirockista, jossa hän työskenteli kaksi päivää Aperol Spritzejä valmistaen.

Keikkatyössä hyvä perehdytys ennen työvuoroa on tärkeässä roolissa työntekijäkokemuksen kannalta, ja siinä Bolt.Worksillä onnistutaan kerta toisensa jälkeen tosi hyvin, toteaa Lappalainen. Hänelle on tullut positiivisena yllätyksenä, että Boltilla aidosti pidetään huolta siitä, että kukin osaa toteuttaa omat tehtävänsä oikealla tavalla.

“Meitä informoidaan tosi hyvin ennen työvuoron alkua. Kannustetaan myös siihen, että saa kysyä, jos tulee kysyttävää. Ei ole tyhmiä kysymyksiä, vaan kaikki kysymykset ovat arvokkaita.”

Palautetta myös kysytään keikan jälkeen.

“Muutenkin meidän mielipidettä kuunnellaan ja halutaan tietää, onko jotain kehitettävää.”

Kehityksen kannalta Lappalainen pitää sovelluksen kautta annettavaa palautetta todella arvokkaana. Se on mahdollisuus antaa työn tilaajalle sanallisia huomioita siitä, mikä toimii ja mikä ei. Työntekijä itse kehittyy myös saamansa palautteen perusteella. Esillä olevat arvostelut myös motivoivat.

“Hyvät arvostelut vaikuttavat myös seuraavien keikkojen saamiseen. Työn tilaajat haluavat ottaa keikoille sellaisia tekijöitä, jotka ovat saaneet hyvät arvostelut.”

Tutustu Bolt.Worksiin: https://www.bolt.works/


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento