MAINOS

Aktiivisten Kouvola kutsuu kokoustamaan ja retkeilemään

Historiallisten kartanoiden tunnelma, 80-luvun arkkitehtuuri, Unescon maailmanperintökohde Verlan uniikki tehdasmiljöö, Repoveden kansallispuiston maisemat ja mahtava Kymijoki – nämä kaikki ovat osa Kouvolan houkutuksia.

Kouvolaa kutsutaan aktiivisten kaupungiksi, ja myös Kouvolaan saapuvalle kokousvieraalle on tarjolla niin vauhdikkaita kuin luonnonläheisiä vaihtoehtoja. Kaupungissa tapahtuu paljon ja tekemistä riittää.

Tykkimäki Resort maankuulun huvipuiston ja vesipuiston vieressä yhdistää vauhdin ja luksuksen lähellä luontoa. Tykkimäki Resort on vasta valmistunut huvilakokonaisuus ravintoloineen Käyrälammen rannalla, missä otetaan kaikki irti ympäröivästä luonnosta: on Ravintola Lammenranta, erilaiset saunat, poreet ja teemallinen ohjelma, kuten Saimaan paljun järjestämää märkäpukukelluntaa, suppailua tai fatbike-ajelua Käyrälammen ympärillä. Talvella on luvassa avantouintia.

Kuusankoskitalo
Kuusankoskitalo. KUVA Jari Heikkilä

Kuusankoskitalossa maisema tulee sisälle

Kouvolan kulttuuritalojen Kuusankoskitalo sijaitsee upealla paikalla Kymijoen rannalla. Lämpiön ja kahvilan näkymiä Kymijoen suuntaan voi luonnehtia ikoniseksi Suomi-maisemaksi. Luonto tulee sisälle.

Kulttuurille rakennettu Kuusankoskitalo on kuusaalaisten ylpeydenaihe: Arkkitehtitoimisto Brunow & Maunulan suunnittelema talo on rakennettu ilman valtion tukea. Vuonna 1985 valmistuneen Kuusankoskitalon Kuusaasalissa on tilaa jopa 480 hengen kokoontumisille. Lisäksi on muita tiloja ja kokoushuoneita, jotka ovat hyvin muunneltavissa tarpeen mukaan.

Kouvolan kulttuuritalojen myyntivastaava Kirsi Penttinen kertoo, että Kouvolan kulttuuritalojen kokouspaketit on juuri uusittu. Niitä on nyt ilo markkinoida, kun yhteistyökumppanina on uusi ravintolatoimija Café Juhla. Kuusankoskitalolla he toimivat nimellä Café Joen Juhla.

Heidän ruokatuotteensa on lähellä tuotettua ja valikoima monipuolinen. Kahvileivät ovat taatusti tuoreita.

Myös Kouvolan kaupungintalo ja Kouvolatalo keskustassa ovat vuokrattavissa. Miten ihmeessä yhdellä paikkakunnalla onkin näin monta kulttuuritaloa? Penttinen kertoo, että Kuusankoski ja Kouvola olivat aikoinaan eri kaupunkeja, ja niissä molemmissa oli oma kulttuuritalo. Talot ovat valmistuneet samalla vuosikymmenellä. Erkki Valovirran postmodernia arkkitehtuuria edustava Kouvolatalo otetiin käyttöön vuonna 1983. Se sijaitsee keskustassa kävelymatkan päässä matkakeskuksesta.

Kulttuuritaloilta on hyvä yhteys esimerkiksi Repovedelle ja Verlaan, joihin on noin puolen tunnin ajomatka. Penttinen vinkkaa, että puoli päivää kokousta ja toinen puoli retkeilyä on suosittu yhdistelmä. Kulttuuritalojen osaava henkilökunta lähtee innolla syksyyn ja talveen: talojen kotisivut ja tilavarausjärjestelmä ovat uudistumassa ja kokouspaketit valmiina.

Muita Kouvolan elämyksellisiä kokoustiloja ovat Kuusankosken Taideruukin uniikissa tehdasmiljöössä sijaitsevat monipuoliset tilat, joissa voi järjestää myös keikkoja ja stand up -iltoja. Kouvolan keskustassa sijaitsevassa Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolassa paikallisin teemoin uudistetuissa tiloissa ideat syntyvät helposti. Kymijoen varrella sijaitsevan Kymen Paviljongin viihtyisät tilat taipuvat moneen tar-koitukseen.

Kouvolan Lakritsi
Kouvolan Lakritsin tunnus.

Uusi lakritsitehdas houkuttaa

Jo ennen valmistumistaan paljon kiinnostusta on herättänyt keskustassa sijaitseva Kouvolan Lakritsin uusi tehdas. Lakritsitehdas on ottanut haltuun entisen kauppaoppilaitoksen tilat, joissa on kaksi auditoriota. Pienempi, moderni tila sopii 150 hengen tilaisuuksiin. Isompi auditorio muuntuu moneen, sillä tilan voi jakaa kahtia ja avoin lattiatila ja lava auttavat toteuttamaan innovatiivisemmatkin tapahtumatoiveet. Paikkoja on vähintään 180 hengelle. Auditorioiden välissä on valoisa aulatila, jossa voi järjestää vaikka 150 hengen istuvan illallisen.

”Lakritsi on meillä mukana kaikessa. Tehdas on tietysti pääbisnes, ja siihen voi tutustua vaikka kokouspäivän lomassa tehdaskierroksella, jonka toteutamme toisen kerroksen ikkunoiden läpi. Rakennamme lakritsin ja yrityksen tarinan seinille. Meillä on muun muassa lakritsi ja viini -tasting”, Kouvolan Lakritsin Chief Happiness Officer Jari Hautala kertoo.

Yrityksen arvojen mukaisesti tilasuunnitelma on syntynyt oppilastyönä. XAMK:in opiskelijat tekivät isoja suunnitelmia, millaista kauppa-opistossa voisi olla tulevaisuudessa. Suunnitelmista otettiin suuntaa siihen, miten iso aula, tyylikäs kauppa ja lounge toteutettiin. Kaikki on toteutettu sitä silmällä pitäen, että kysyntää kokoustiloille on.

”Olisi hulluutta olla hyödyntämättä tällaisia tiloja! Brändillä on vetovoimaa ja tällaisille kohteille on tarvetta. Yritykset voivat olla yhteydessä, varauskalenteri on auki”, vinkkaa Hautala.

Repoveden kansallispuisto
Repoveden kansallispuisto. KUVA Fiia Ketonen

Kartanoita ja vauhdikasta oheisohjelmaa

Kouvolassa on mahdollista tehdä melkein mitä vain kokousten ja seminaarien ohessa.

Kartanotunnelmaan Kouvolassa pääsee useissa kohteissa. Tolkkilan kartano, Villa Ruuth, Kymin Huvila ja Kirjokiven kartano, jota operoi Woikoski Feeling, kutsuvat arjen yläpuolelle kohottaviin miljöisiin ja hyvien palveluiden äärelle.

Uusimpia kartanokohteita on Kouvolasta noin 20 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevassa Iitissä oleva Radalla Resort järven rannassa. Siellä on viime vuosina remontoitu päärakennus ja kokoustilat. Rantaan on rakennettu uusia huviloita majoittumiseen. Radalla sijaitsee Iitti Golfin vieressä. Golfista innostuneiden kannattaa muistaa myös paikkakunnan toinen kenttä Koski-Golf.

Ainutlaatuinen kohde on Unescon maailmanperintöohjelman suojelema Verlan tehdasmuseo, jossa kannattaa lähteä opastetulle kierrokselle. Verlan kokonaisuuteen kuuluvat museon lisäksi käsityökaupat, ravintola ja vohvelikahvila, ja sieltä voi jatkaa matkaa vaikka Kymi Sunin veneellä kalliomaalauksille.

Ankkapurhan kulttuuripuisto tarjoaa kokoustiloja ruukkialueella Kymijoen rannalla. Kouvolan ja Kotkan keskustoihin on noin 25–30 kilometrin matka. Alueella on navettaravintola ja makasiinikahvila kesällä.

Eteläisen Suomen upeimpiin luontokohteisiin lukeutuva Repoveden kansallispuisto on Kouvolan keskustan pohjoispuolella. Repoveden kansallispuisto on täydellinen tyhy-päivän kohde ja Repovesikeskuksen myyntipalvelu auttaa kaikissa järjestelyissä.

Aktiivisen kokousvieraan panee liikkeelle myös Mielakka aivan Kouvolan keskustassa. Siellä voi harrastaa alamäkipyöräilyä ja laskettelua, sesongin mukaan. Sesongeista riippumaton on puolestaan Elämysbunkkeri, joka tarjoaa kokoustilan ja sisäaktiviteetteja keskustassa, vaihtoehtoina hohto-minigolf, escape room ja paint ball.

Miksi tulla Kouvolaan? Raikkaiden uusien ideoiden lisäksi logistiikka on Kouvolan etu: kaupunki on rautateiden ja valtateiden solmukohta. Ajomatka pääkaupunkiseudulta vie vain 1,5 tuntia ja junalla matka taittuu vieläkin nopeammin. Myös toinen asia puhuu Kouvolan puolesta: hintataso on neljänneksen edullisempi kuin pääkaupunkiseudulla.


Visit Kouvola

Kokous- ja tapahtuma-asiantuntija Charissa McCarron

charissa.mccarron@kouvola.fi

Puhelinnumero 020 615 7518

kouvola.fi

visitkouvola.fi

Kouvola


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento