MAINOS

Porvoo on tunnelmallinen Bleisure-kohde Taidetehdas tukikohtana

Taidetehdas Porvoon Länsirannalla muotoutuu moneen, sillä tarjolla on erityyppisiä tiloja, jotka voidaan muotoilla kymmenien, satojen tai jopa kahdentuhannen hengen tilaisuuksiin. Isoimmat salit, Avanti- ja Tehdassali sekä laajat lämpiötilat tarjoavat puitteet niin kongresseille, messuille kuin isoille yleisötapahtumille. Myös ratkaisut striimauspalveluihin ovat valmiina. Kokouspäivään voi yhdistää gaala-illan samassa talossa. Suosittu yhdistelmä on seminaaripäivä Taidetehtaalla ja ilta Porvoossa.

Runo-hotellin myötä Porvoon keskustan majoituskapasiteetti kasvoi vuonna 2021 merkittävästi. Viiden minuutin kävelymatkan päässä Taidetehtaasta sijaitseva Runo muodostaa kokouspaikan kanssa toimivan kokonaisuuden. Taide on läsnä sekä Taidetehtaalla että Runossa. Runon sijainti Vanhan Porvoon miljöössä tarjoaa mahdollisuuden tunnelmallisiin hetkiin kujilla, kaupoissa ja kahviloissa.

Taidetehtaan ja Runon yhdistelmä on ainutlaatuinen: olet matkailukaupungissa keskellä Porvoota. Voit jatkaa päivää Vanhassa Porvoossa, ja koko kaupungin monipuolinen matkailutarjonta on helposti hyödynnettävissä. Täällä olet Bleisuren ytimessä!

Taidetehtaan oma ravintoloitsija Kai Kallio huolehtii kokousvieraista sekä lounasravintola Fabrikenissa että Bistro Sinnessä. Kallion ravintoloilla on vastuullisesta toiminnasta kertova Joutsenmerkki. Taidetehtaan vieraat voivat luottaa Kallion taituruuteen niin isojen kuin pienten tilaisuuksien järjestäjänä:  häneltä hoituvat upeat illalliset, gaalat ja cocktailtilaisuudet laadukkaasti. Sesongin ajan tarjolla on joululounas, viikonloppuisin nautitaan brunssia ja muuten voimassa on päivitetty talvimenu.

Jos seminaari on monipäiväinen, Porvoosta löytyy lukuisia laadukkaita vaihtoehtoja illalliselle.

Kaupungin tuoreimpia ravintola-avauksia on italialaishenkinen Trattoria Nonna Sophia. Mika Gehörin ravintola tuo maahan ensiluokkaisia raaka-aineita suoraan Italiasta ja tarjoilee monipuolista menua viehättävässä entisessä pankkisalissa.

Vår on Niko Lehdon ensimmäinen oma ravintola vanhassa puutalossa. Fine diningin ystävien pyhiinvaelluskohteeksi lyhyessä ajassa kasvanut ravintola luottaa sesonkiin ja paikallisiin raaka-aineisiin. Tarjolla on ajankohtainen menukokonaisuus.

Porvoon tuomiokirkon lähellä perinteikkäissä ravintolatiloissa toimii Salt. Tuorein ottein ravintolaa luotsaavat Niclas Kavander ja Teemu Lehtonen panostavat vahvasti kasvis- ja vegaaniruokaan.

Taidekävely on raikas tapa ottaa kaupunki haltuun. Länsirannan taidereitti on rakentunut Taidetehtaan ympäristöön 2000-luvulla samaa tahtia edelleen rakentuvan kaupunginosan kanssa. Porvoonjoen länsirannasta ja sen lähikortteleista on muodostunut kaikille avoin, julkinen nykytaiteen galleriatila.

Länsirannalle on saatu jo noin 20 taideteosta, joiden tekijöitä ovat sekä porvoolaiset taitelijat että muualta Suomesta ja Pohjoismaista tulevat taitelijat. Porvoossa on runsaasti myös muita julkisia taideteoksia aina 1800-luvun lopulta alkaen. Länsirannan taiteeseen voi tutustua joko opastetulla Länsirannan taidekävelyllä tai omatoimisesti taidereittiä seuraillen. Käy ihastelemassa ainakin Avantin äänitaideteos jokirannassa!

Joulun alla Taidetehdas täyttyy kahtena viikonloppuna taiteesta, käsityöstä ja markkinakävijöistä. Ornamon designjoulu tulee joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna toista kertaa Taidetehtaalle. Pitkät perinteet omaavat joulukuun toisena viikonloppuna järjestettävät Taidetehtaan joulumarkkinat, joilla on parhaimmillaan ollut 20 000 kävijää kolmessa päivässä.

Jos haluat tietää lisää, ota yhteyttä:

TAIDETEHTAAN MYYNTIPALVELU

Christel Toivo

+358 45 343 9770

christel.toivo@taidetehdas.fi

Johanna Espo

+358 40 900 2323

johanna.espo@taidetehdas.fi

www.taidetehdas.fi/kokous-ja-tapahtumatilat

Taidetehdas.


 • Tilaa Lehti

  Aromi
  Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

  Tilaa Aromi
  Shaker
  Ideoita ja tarinoita tiskin takaa anniskelualan ammattilaisille.

  Tilaa Shaker
  Evento
  Kohtaamisia ja tukea kasvuun tapahtumien tekijöille ja toimistoille.

  Tilaa Evento