-
Anne Hautamäki
Kokki ja kassatarjoilija, Unica, Turku
Anne Hautamäki on todellinen keittiökonkari. Hän aloitti uransa vuonna 1971 Turun puhelinlaitoksen henkilöstöravintolassa ja on sen koommin ehtinyt työskennellä niin krouvissa, kahviossa kuin Amicallakin. Vuonna 2001 Hautamäki siirtyi Unicalle, jossa hän palvelee yliopisto-opiskelijoita edelleen, vaikka voisi viettää jo eläkepäiviä. Hän viihtyy työpäivinään niin salissa kuin keittiössä, mutta tähtihetkiä ovat edustustilaisuudet.
”Parasta tässä työssä ovat mahtavat työtoverit, ihanat asiakkaat ja työilmapiiri. Ennen eläköitymistäni toimin 17 vuotta pääluottamusmiehenä. Olen aina ollut positiivinen tsemppari työkavereilleni, ja ahkera ja joustava. Jatkossakin aion olla silloin tällöin töissä.”
-
Janni Raunio
Vuoropäällikkö, ISS Palvelut Nordea, Helsinki
Vuoropäällikkönä Janni Raunio huolehtii muun muassa henkilöstöravintolan ja kahvilan ruokalistoista, asiakaspalvelusta, hävikin hallinnasta sekä kampanjoiden ja somepäivitysten toteutuksesta. Häntä inspiroi uusien taitojen opettelu, asiakaskohtaamiset ja asiakaspalaute, ongelmanratkaisu sekä oma työyhteisö. Esihenkilötyön oppisopimuskoulutustaan viimeistelevä Raunio on erityisen kiinnostunut työturvallisuudesta.
”Työ on iso osa ihmisen elämää, ja siellä pitää viihtyä. Jos työntekijä voi huonosti, ei työn jälki ja tulos ole paras mahdollinen. Täydellisyyttä ei silti tarvitse aina tavoitella. Tärkein mottoni työssä on, että kaikesta selvitään, ja sen voi tehdä hymyssä suin.”
-
Marjo Sundström
Palveluvastaava, Mainingin koulu, Espoo Catering, Espoo
Marjo Sundström pääsi jo uransa alkumetreillä rapsuttamaan varhaisperunoita silloiselle presidentille Mauno Koivistolle. Vuonna 2002 hän oli yksi Vuoden kokki -kisan semifinalisteista. Nyt hän vastaa 700 oppilaan kouluruokailusta Espoossa ja nauttii joka hetkestä. Sundströmin työpaikalla sosiaalinen vastuu toteutuu monella tavalla. Monikulttuurisessa työyhteisössä työkavereina on myös Espoon vammaispalveluiden asiakkaita, joille keittiötyöskentely tuo tärkeitä onnistumisen tunteita.
”Teen joka päivä työni ammattitaidolla ja asiakaslähtöisesti, esimerkiksi valmistan kaikki ruoat erävalmistuksella niin että kaikki saisivat yhtä hyvää ruokaa, tulevat sitten ensimmäisenä tai viimeisenä. Viihdyn niin hyvin nykyisessä työssäni, että aion jatkaa niin kauan kuin saan sitä tehdä. On kiinnostavaa nähdä, miten kouluruokailu kehittyy tulevaisuuden haasteiden keskellä.”