Sisustus

Helsinkiläisessä ravintolassa paljastettiin teos, jonka Koen Vanmechelen maalasi tilauksesta ystävälleen Pekka Terävälle

 
 
 
 
 
Näytä tämä julkaisu Instagramissa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Avec – avecmedia.fi (@avecmediafi) jakama julkaisu

Maailmanlaajuisesti tunnettu belgialainen nykytaiteilija Koen Vanmechelen ja keittiömestari Pekka Terävä tapasivat vuonna 2018 Mäntässä, jossa järjestettiin Vanmechelenin näyttely. Kokkitaustaisella taiteilijalla synkkasi Terävän kanssa, ja heistä tuli hyviä ystäviä.

Vanmechelen meni naimisiin toukokuussa, ja Terävä valmisti hääruoat. Häiden jälkeisellä brunssilla Terävä otti puheeksi Helsinkiin rakenteilla olevan Scolare-ravintolan, ja Vanmechelen tarjoutui maalaamaan sen seinälle taideteoksen.

”Pyyntöjä tulee paljon, mutta kieltäydyn niistä aina”, Vanmechelen vastasi teoksen paljastustilaisuudessa kysymykseen siitä, onko hänen taidettaan maailmalla muiden ravintoloiden seinillä.

”Yksi poikkeus löytyy: ravintola, jossa itse aikoinaan olin töissä.”

Pekka Terävä (vas.) ja Koen Vanmechelen teoksen paljastamistilaisuudessa. KUVA Jaakko Sandqvist

Scolaren seinällä olevassa teoksessa on nähtävillä sulkia ja munankuoria. Vanmechelen on kiinnostunut eläimistä ja erityisesti kanojen risteyttämisestä. Mäntän vuoden 2018 näyttely Serlachius-museossa oli rakennettu juuri kanojen ympärille.

Scolaressa paljastetun taideteoksen suhteen Terävä antoi Vanmechelenille vapaat kädet.

”Vierastan ajatusta siitä, että taide olisi ravintolassa jonkinlainen sisustuselementti. Sen sijaan haluan sen olevan ajatuselementti.”

Ravintolaryhmä Olo Collectioniin kuuluva Ristorante Scolare avautuu Helsingin Fabianinkadulle 6. lokakuuta. Terävä on Olo Collectionin luova johtaja. Ravintolan yhteydessä on viinibaari Enoteca Banco Vini.

Scolaren keittiön ottaa komentoonsa keittiömestari Kalle Tanner.

LUE MYÖS: Kuvat: Maria ja Hans Välimäki avaavat ravintolan Kalle-klubin kulmille ja hakevat baarisynergiaa: ”Olemme auki kahteen yöllä”

LUE MYÖS: Ilkka Lääveri ja Sari Helin esittelevät yhteisen uutuusravintolansa: tällainen on unelmapaikalle auennut Le Ankka


Fabianinkadulle Kasarmitorin kulmalle 6. lokakuuta avautuva Scolare on vielä rakennusvaiheessa. KUVA Jaakko Sandqvist

Vanmechelen käytti teoksen materiaaleina muun muassa munankuoria, sulkia, maissia ja keramiikkaa. Maalaus on tehty sormin. KUVA Jaakko Sandqvist

LUE MYÖS: Helsingin huippuravintoloita suunnitteleva Aino Brandt kertoo parhaat vinkkinsä – oikeat ratkaisut näkyvät suoraan kassassa


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi