Pääkirjoitus

Kumpi kansi on suosikkisi? Äänestä ja voit voittaa lahjakortin Palaceen

Aromin vuosi 2023 käynnistyy yllätyksin: julkaisemme lehden kahdella erilaisella kannella. Onhan kyseessä Aromin intohimonumero, jota myös me toimituksessa teimme erityisellä palolla. Oletko päässyt jo selaamaan jompaakumpaa lehteä?

Molemmissa kansissa on kuvattuna keittiömestari, jonka intohimo on vienyt pitkälle. Ravintola Palacen nuorempi keittiömestari Jonathan Slotte voitti viime vuonna PRO-palkinnon sekä Vuoden kokki -kilpailun, ja Palace sai toisen Michelin-tähtensä.

Kumpi kansista on sinun suosikkisi? Klikkaa valintasi, ja voit voittaa 200 euron lahjakortin Palaceen.

Äänestä suosikkiasi täällä.

Uuden vuoden kunniaksi aloitamme Aromissa myös uuden juttusarjan. Sarjassa ”Tulevaisuuden tekijä” pääsevät ääneen opiskelijat ja alanvaihtajat. Ihmiset, jotka ovat intohimosta alaan halunneet siirtyä meille aiemmasta työstään kaupassa tai vaikka kuntosalilla. Tervetuloa!

Lehdessä puhuvat myös konkarit, jotka intohimo on vienyt töihin ulkomaille. Eric Räty ja Pinja Paakkonen kertovat, miten polku maailmalle aukeni. Mäntsälän Kotipizzasta voi päätyä vaikka Hongkongiin, kun motto on ”just do it”. Jutut pääset lukemaan verkossa jo nyt.

Suomalaisilla on huono tapa olla pitämättä ääntä itsestään, sanoo uran ulkomailla luonut kokki Pinja Paakkonen

Suomalainen Eric Räty on kokannut ravintolalleen kaksi Michelin-tähteä ruokahullussa Hongkongissa

Vuoden alussa kuulimme surullisen uutisen. Keittiömestari Antti Lukkari menehtyi verenmyrkytykseen lomamatkallaan Filippiineillä. Viimeisimpien haastattelujensa joukossa Lukkari antoi haastattelun Aromille, ja tämä haastattelu ehti mennä painoon ennen tapahtunutta.

Aromin juttu on muistokirjoituksemme ja kunnianosoituksemme hänen poikkeuksellista lahjakkuuttansa kohtaan. Toimituksemme ajatukset ovat Antti Lukkarin läheisten luona.

Antti Lukkari 1993–2023 – Aromin muistokirjoitus keittiön tähdelle


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi