Michelin-tähdet

Pieni meksikolainen tacokioski sai Michelin-tähden

El Califa de León ansaitsi Michelin-tähden yksinkertaisilla tacoillaan. KUVA El Califa de León / Michelin

Moni yhdistää Michelin-tähdet hienoihin ravintoloihin ja valkoisiin pöytäliinoihin, mutta kriteerejä on muutettu vähitellen. Ensimmäinen katuruokakioskille myönnetty Michelin-tähti meni Chan Hon Mengin pyörittämälle kanakojulle Singaporeen vuonna 2016.

Tänä vuonna Michelin-oppaan sivuille lisättiin Meksikon pääkaupungissa Méxicossa toimiva pikkuruinen tacokioski El Califa de León, joka tarjoilee ruokalistallaan vain neljää eri vaihtoehtoa.

”Siihen on syynsä, miksi El Califa de León on toiminut yli 50 vuoden ajan. Paikkaan mahtuu vain kourallinen ihmisiä, mutta sen kehittämä Gaonera-taco on poikkeuksellinen”, Michelin-oppaan sivuilla kuvaillaan.

”Ohueksi siivutettu naudanfilee kypsennetään viimeisen päälle huolella, ja mausteena käytetään vain suolaa ja limeä. Samalla toinen kokki valmistelee loistavat maissitortillat. Niistä syntyvä yhdistelmä on perustavanlaatuinen ja aito. Tarjolla on kahta talon salsaa, mutta kun liha ja tortillat ovat tätä tasoa, kastikkeita ei oikeastaan edes kaipaa.

Gaonera-tacon lisäksi ruokalistalla on kolme muuta vaihtoehtoa, kaksi naudan- ja yksi porsaanlihasta. Annosten hinnat kieppuvat viiden euron tietämillä.

Meksikon Michelin-tähdet jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kaksi ravintolaa palkittiin kahdella tähdellä ja 16 ravintolaa yhdellä tähdellä.

Uutissivusto CNN:n englanninkielisessä artikkelissa on kuvia Michelin-palkitusta tacokioskista, sen tuotteista ja henkilökunnasta.

Pohjoismaiden Michelin-tähdet julkistetaan Helsingissä ensi viikon maanantaina.

Lue myös: Kisakatsomo ja sata ruokatapahtumaa – Michelin-huuma valtaa Helsingin, ja ravintoloiden kannattaa nyt suositella toisiaan

Michelin-palkittu tacokioski sijaitsee San Rafaelin kaupunginosassa Méxicossa. KUVA kaart_2 @ Mapillary, CC BY-SA 4.0


  • Tilaa Lehti

    Aromi
    Inspiraatiota ja hyötyä ruuan ja juoman ammattilaisille.

    Tilaa Aromi