
Pohjois-Esplanadille Helsingin keskustaan avataan ensi kesänä ravintolan ja second-hand-myymälän yhdistelmä.
Taustalla ovat yrittäjäparit Noora Hautakangas ja Eero Ukkonen sekä Kaisa Männistö ja Erkki Norros.
Hautakangas ja Ukkonen tunnetaan Relove-liikkeistä, jotka yhdistävät kahvilan ja second-hand-vaatekaupan. Ketjulla on Suomessa viisi liikettä.
Männistö ja Norros ovat olleet kehittämässä Helsingin ravintoloista Teatteria ja The Cockia sekä avaamassa Chériä.
Pohjois-Esplanadille kesällä avautuvan uuden ravintolan yhteydessä myydään käytettyjä luksuslaukkuja ja asusteita.
Torstaina julkaistussa tiedotteessa ravintolan ruoka- ja viinilistan kerrotaan pohjautuvan ranskalaiseen ja italialaiseen keittiöön. Otetta kuvaillaan rennoksi ja moderniksi. Leivät tulevat omasta leipomosta.
“Relove on opittu tuntemaan ihanista kahvila-aamiaisistaan, ja uudessa ravintolassamme tulemme tietysti tarjoamaan aamiaisen lisäksi lounasta ja illallista. Lisäksi dinnerin lomassa voi shoppailla unelmiensa laukun tai asusteen – totta kai second-handina”, Reloven Noora Hautakangas sanoo tiedotteessa.
Kokemus merkityksellisestä hetkestä
Liikeideana on elämyksellinen ravintolakokemus, jossa palvelu on olennaisessa osassa. Myynnissä olevat luksuslaukut ja asusteet luovat sisustuksellisen punaisen langan.

Ravintolan yhteyteen tulee kesäterassi, joka palvelee ravintolan tavoin aamusta iltamyöhään.
“Mahtavaa päästä toteuttamaan yksi suurimmista unelmistamme – avaamaan oma ravintola second-hand-twistillä Helsingin huikeimmalle sijainnille yhdessä ystäviemme kanssa”, Reloven Noora Hautakangas ja Eero Ukkonen kuvailevat tiedotteessa.
”Rakkautemme kivijalkakauppoihin ja ravintoloihin on syvää, samoin uskomme Helsingin keskustan vetovoimaan. Reloven vahva osaaminen elämysten luomisessa sekä Kaisan ja Erkin kokemus ravintolaympäristöistä ovat suorastaan unelmayhdistelmä. Uskomme, että tulevana kesänä Espa kukoistaa enemmän kuin koskaan.”
Ravintolan nimi julkaistaan myöhemmin.
“Uusi ravintola ei tule tarjoamaan ainoastaan erinomaista ruokaa ja palvelua. Se tulee olemaan elämys, joka syntyy lämmöstä, aitoudesta ja läsnäolosta. Asiakaslupauksemme on hyvän ruoan lisäksi kokemus hetkestä, joka tuntuu merkitykselliseltä”, Kaisa Männistö ja Erkki Norros kertovat.
Lue myös: Hans Välimäki avaa taas ravintolan: Espan uutuus haluaa sykkiä aamusta iltaan